HomePredstavljamoPlatforma PUKOTINE želi mladima pomoći osvijestiti njihove probleme i biti im podrška...

Platforma PUKOTINE želi mladima pomoći osvijestiti njihove probleme i biti im podrška u odrastanju

Usamljenost, sram, stres, ovisnosti – neke su od tema članaka i video sadržaja ove platforme

Koronavirus promijenio je i živote djece i mladih. Promjene u obrazovanju, sportu, druženjima i izlascima, utječu i na mentalno zdravlje djece i mladih koji u znatno većem broju traže i pomoć stručnjaka. Na portalu JUTARNJI.HR  pronašli smo podatak da se broj pacijenata u  Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež u Zagrebu povećao za dvostruko u odnosu na razdoblje prije pandemije. Taj je podatak iznio Josip Podobnik, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije u spomenutoj bolnici. On je upozorio i da im najčešće dolaze adolescenti zbog depresije i sucidalnih misli i ponašanja.

Izvor: preslika ekrana platforme PUKOTINE.HR

Upravo pandemija i nove okolnosti života otkako se borimo s koronavirusom potaknuli su osnivanje platforme PUKOTINE.HR. Platformu je pokrenuo Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku s ciljem da bude podrška mladih pri odrastanju u Hrvatskoj u ovom složenim vremenima.

Kroz rubrike Razgovori, Video priče, Mladi i Stručnjaci na platformi su obrađene teme poput: korona, depresija, moje tijelo, lajkam, potres, tko sam, usamljenost, srama, stresa, škole, ovisnost, ranjivost, briga za budućnost…. Sadržaje pišu stručnjaci, ali i mladi kreativci koji žele podijeliti svoja razmišljanja i probleme koji ih muče. Djeca i mladi mogu im se obratiti putem e-adrese hej@pktn.hr ili putem INSTAGRAMA ili FACEBOOKA gdje uredništvo  objavljuje informacije o novim sadržajima na platformi.

Za sve one koji žele osvijestiti svoje probleme, podijeliti ih s drugima, i kako to piše na platformi, žele otvoriti “mogućnost za lijepljenje i zacjeljenje” svojih poteškoća i pukotina, preporučamo da kliknu na PUKOTINE.HR. /Lorena Benčak, 8.b/

Izvor: preslika ekrana platforme PUKOTINE.HR

Must Read