HomeGost urednikOnline literarno događanje "Zahvalnost prema materinjem jeziku - naša dužnost i...

Online literarno događanje “Zahvalnost prema materinjem jeziku – naša dužnost i sveto pravo”

Povodom 21. veljače – Međunarodnog dana maternjeg jezika, naša je škola raspisala literarni natječaj na temu: „Zahvalnost prema maternjem jeziku – naša dužnost i sveto pravo“. Mnogi su se učenici od 3. do 9. razreda na natječaj prijavili sa svojim osobnim literatnim djelima. Natječaj je bio podijeljen u dvije kategorije:  pisanje pjesme za učenike od 3. do 5. razreda i pisanje eseja za učenike od 6. do 9. razreda. Natječajno povjerenstvo sastavljeno od učitelja i na temelju utvrđenih kriterija ocijenilo je sva književna djela i odabralo najbolja djela:

U kategoriji za učenike nižih razreda:

1. mjesto: Marija Kuzmanovska, 5-1 razred

2. mjesto: Jakov Pavlovski, 4-1 razred

3. mjesto: Lana Nastevska, 3-2 razred

U kategoriji za učenike viših razreda:

1. mjesto: Veronika Ilijevska Toskovska, 6-6 razred

2. mjesto: Aleksandar Cvetkovski, 6-1 razred

3. mjesto: Vanesa Dimovska, 7-5 razred

Online priredba održana je  26 veljače u 13 sati. Nagrađeni učenici na priredbi su čitali svoje radove. , Događaj je održan putem mreže MS Teams, a organizirala ga je  naša školska knjižničarka Blagica Angelovska. Osim  nagrađenih i pohvaljenih učenika, bili su prisutni i učitelji-mentori kao i drugi članovi lokalne zajednice. Na početku je naša knjižničarka pozdravila goste i predstavila prigodu zbog koje se događaj održava: 21. veljače – Međunarodni dan materinskog jezika. Uslijedio je recital pjesme “Vesilka” Blažea Koneskog, utemeljitelja makedonskog književnog jezika. Nakon toga, nagrađeni i pohvaljeni učenici pročitali su svoja djela i na taj način su iskazali  svoje poštovanje prema našem maternjem jeziku.

Imena svih pohvaljenih  učenika, sudionika natjecanja natjecanju, mogu se naći na web stranici škole na sljedećem linku.

Autori: A. Kostovski (9-5) i M. Popovska (9-1)

Fotografije: snimke zaslona s internetskog događaja

Izvorni članak objavljen je u školskom digitalnom listu L.A. IN-formator.

Must Read