HomeKulturaŠestaši započeli aktivnosti povodom Godine čitanja

Šestaši započeli aktivnosti povodom Godine čitanja

Upoznali smo portal e-lektire i snimali svoje priloge o bajci “Sretni princ”

Na internetu možemo čitati i romane, priče, bajke i ostale književne vrste, a kako je  čitati na portalu e-lektire,  mi  učenici 6. a, uvjerili smo se jučer tijekom dva školska sata koja su u povodu Godine čitanja organizirana u školskoj knjižnici.

Svatko je na svom tabletu čitao bajku “Sretni princ”, Oscara Wildea. Prije čitanja od naše knjižničarke Stojanke Lesički dobili smo upute kako se prijaviti na portal e-lektire i  pronaći djelo koje trebamo čitati. Ostatak sata i naredni sat radili smo u grupama. Dvije grupe imale su zadatak napisati poruku bajke “Sretni princ”. Druge dvije grupe trebale su osmisliti koncept za bajku s porukom vezanom uz dobrotu, a jedna grupa imala je novinarski zadatak.

Učenici 6.a čitaju “Sretnog princa” s portala e-lektire

Ta je grupa trebala napraviti kratak prilog o tome što smo radili. Za grupni rad ključni alat bili su nam naši mobiteli. Naime, nakon što smo osmislili odgovore na postavljene zadatke svaka grupa trebala je snimiti i kratki video prilog.

Patrik Harča i Lorena Poljak

Nakon što smo zajedno s knjižničarkom i našom razrednicom Andreom Martinčić, pogledali svih 5 video priloga, zaključili smo da su svi prilozi bili solidni  s obzirom na kratko vrijeme koje smo imali za izradu odgovora i snimanje priloga. 

Na našem druženju u knjižnici doznali smo da ćemo do kraja školske godine u našoj knjižnici imati još nekoliko aktivnosti posvećenih poticanju čitanja. Doznali smo i da je Vlada RH na sjednici 30. prosinca ovu godinu proglasila Godinom čitanja. /Amadea Bošnjak, 6.; foto: S.L./

Must Read