HomeGlavna temaČlanice Vijeća roditelja smatraju da bi na Vijeću trebali razgovarati o videoigrama

Članice Vijeća roditelja smatraju da bi na Vijeću trebali razgovarati o videoigrama

Videoigre trebale bi biti i teme i na roditeljskim sastancima

U cilju da o našoj glavnoj temi, navikama djece u igranju videoigara,  čujemo što više različitih mišljenja telefonom i elektroničkom poštom anketirali smo i pet članice našeg Vijeća roditelja. Sve naše anketirane sugovornice rekle su nam da se nije razgovaralo o ovoj temi  otkad su postale članice Vijeća roditelja.  

Sve smatraju da bi bilo dobro da se o toj temi razgovara te da to poslije bude i tema na roditeljskim sastancima u svim razredima.

Pitali smo ih još i:

 1. Postavljate li pravila svojoj djeci u vezi igranja videoigara?
 2. Znate li da neka djeca igraju videoigre i do jutarnjih sati čak i  za vrijeme školske godine i kad pohađaju jutarnju smjenu? /Lucija Vukoić 5.a; Barbara Dvečko 5. a, Valerija Puškar, Lara Trušček 6.b/
Izvor -10Steps.org

Zlata Bašek Skrba 

 1. Da postavljam pravila. Vrijeme za igricu moje dijete ima nakon što napiše zadaću. Nastojim i da neko vrijeme provede u fizičkoj aktivnosti vani i kontroliram koliko je na mobitelu. Nisam točno odredila vrijeme koliko svaki dan može provesti igrajući igrice. To ovisi i o njenim ostalim obavezama, ali pratim koliko provede na mobitelu i ako pretjera može uslijediti kazna oduzimanja mobitela. Problem je što je djeci mobitel stalno dostupan, oni ga mogu negdje i sakriti i igrati po noći.
 2. Za konkretne slučajeve ne znam,  ali da ima djece koja puno igraju to znam.

Renata Bedoić

 1. Moja pravila su da ne  mogu igrati nasilne videoigre.  Nema igre dok ne napiše zadaću, a postavljam i vremensko ograničenje koliko mogu igrati.
 2. Da, čula sam i za takve primjere da neka djeca igraju do jutarnjih sati.

Dijana Harča

 1. Postavljam pravila, vodim računa kakve igrice igraju i ograničavam vrijeme igranja.
 2. Nisam informirana, ali iskreno nisam ni previše iznenađenja. Objašnjenje – mnogo roditelja nema velik nadzor nad djecom i što oni rade.

Ivana Dubrava

 1. Ako je igrica nasilna, nekoga vrijeđa te se u njoj  govore  ružne, proste i neprimjerene riječi, takvu igricu prekidamo.
 2. Nisam čula za taj podatak.

Mirela Srbljinović

 1. Postavljam pravila svojoj djeci. Nema mobitela i igranja dok nisu riješene sve školske obaveze. Protiv sam nasilnih videoigara. Nisam protiv mobitela, ali mislim da se djeca trebaju igrati i vani kao što smo se mi nekad igrali.
 2. Nisam informirana o tome.

Must Read