HomePovećaloNeki učenici od papira za brisanje ruku rade lopte i njime gađaju...

Neki učenici od papira za brisanje ruku rade lopte i njime gađaju strop

Ravnatelj: Papir nabavljamo redovito, problem je u neprimjerenom korištenju

Posljednja dva tjedna uočili smo da u našim učeničkim zahodima sve rjeđe ima papira.  Zašto se to događa unatoč naputku o obaveznom pranju ruku vezanom uz sprečavanje širenja Covid-19 pranja ruku, jučer smo pitali  našeg ravnatelja Stjepana Lučkog.

Prazan spremnik za papir 1. 3. u ženskom zahodu

On nam je rekao da škola nije smanjila nabavu papira i da se i dalje nabavljaju količine utvrđene planom. – Papir za zahode nabavljamo prema planu. Evo, primjera za  papir za brisanje ruku. Za matičnu školu, (250 korisnika)  računali smo da svaki korisnik dnevno može potrošiti četiri papira, te smo za 50 dana nabavili ukupno 50.000 listića. Da se papir racionalno koristi trebalo bi ga biti dovoljno za tih 50 dana – rekao nam je ravnatelj te je dometnuo što je stvarni razlog problema s papirom u zahodima.

-Neki učenici neprimjerene koriste papir u zahodima. Ne samo da ruke brišu s više papira nego je potrebno,  koliko čujem   brišu njime cipele nakon što vani zamažu tenisice. Neki  od njega izrađuju lopte i gađaju se njime međusobno ili gađaju strop. Problem je neprimjereno korištenje papira  – rekao nam je ravnatelj. 

Oštećeni radijator u muškom zahodu

Ispričao nam je i da to nije jedini problem u zahodima. U njima se neki učenici zadržavaju bez potrebe pa se dešava i da uništavaju inventar. Jedan takav slučaj desio se i u ponedjeljak kad su neki učenici oštetili radijator. Ravnatelj je upozorio i na pravilo da  u zahodima istovremeno ne bi trebalo biti više od dva učenika.

Dakle, da zaključimo škola i dalje nabavlja papir kako je to planirano, ali se neki učenici papirom koriste na neprimjeren način i tako nam svima prave probleme. Zato predlažemo da se na satovima razredne zajednice razgovara i o ovom problemu. /Lucija Srbljinović, 5. a: foto: Lucija Srbljinović/

Novinarke Barbara Dvečko, Lucija Srbljinović i ravnatelj Stjepan Lučki

Must Read