HomePredstavljamoOdigrajte igricu o slengu s video konferencije S.0.S. Erasmus+ projekta

Odigrajte igricu o slengu s video konferencije S.0.S. Erasmus+ projekta

Upoznali smo učenike iz Španjolske, Finske, Portugala, Poljske i Rumunjske

Zbog pandemije još nemamo mogućnosti putovati na razmjene u sklopu naših Erasmus+ projekata, ali mi ipak radimo i polako se upoznajemo. Prilika za upoznavanje bila je i jučer u sklopu video konferencije Erasmus+ S.O.S.  projekta. Tema video konferencije bile su aktivnosti koje smo proveli povodom Dana sigurnijeg interneta.

Video konfenrencija S.O.S. projekta održana je 18. 2. 2021.

Na konferenciji je sudjelovalo  4 – 6 učenika iz Erasmus+ timova iz Španjolske, Portugala, Rumunjske, Poljske i Finske. Svaki tim ukratko je predstavio što su radili na Dan sigurnijeg interneta. Neki su nam pokazali svoje filmove, neki prezentacije, a neki su samo govorili što su radili. Npr. u partnerskoj školi iz Poljske imali su kviz sličan onom koji smo igrali i mi 9. veljače. Finska nam je predstavila svoje aktivnosti u vezi lažnih vijesti, a Španjolci kako biti siguran na Twiteru, Youtube i drugim aplikacijama i društvenim mrežama.

Bilo nam je lakše pratiti one timove koji su aktivnosti predstavili i prezentacijama jer je engleskih jezik svakog od nas pomalo drugačiji. Uključili smo se i u odgovaranje na pitanja koja je putem SLIDO aplikacije postavljao tim iz Rumunjske. Jedno od pitanja bilo je i zašto ljudi stavljaju neprimjerene komentare na društvene mreže. Najviše sudionika je odgovorilo da je to zato jer se žele osjećati nadmoćnijima, a na drugom mjestu bio je odgovor da to čine zato jer misle da neće imati posljedica.

Na video konferenciji tim iz Rumunjske predstavio nam je i prezentaciju o slengu koji se koristi u društvenim mrežama. Oni su napravili  i igricu u web alatu WORDWALL  i kviz o toj temi, a i vi ih  možete zaigrati OVDJE  i provjeriti znate li neke od najčešće korištenih sleng termina na društvenim mrežama. /Karla Kos 6. a; foto: preslika ekrana video konferencije/

Odigrajte igricu o slangu na internetu priredio ju je Erasmus+ tim iz Rumunjske

Must Read