HomePredstavljamoVijeće učenika odlučilo – osmaši će birati najučitelja

Vijeće učenika odlučilo – osmaši će birati najučitelja

Odlučeno je da će se birati i naj osoba u svakom razredu, a organizirat  će se i eko aktivnosti  putem platforme Zemljoteka

Nakon osnivačke sjednice, naše Vijeće učenika ponovno se sastalo u srijedu (17. 2.) i donijelo program rada VU za ovu školsku godinu.  Prijedlog rada pripremila je predsjednica VU Lea Harča koja je i vodila sjednicu, a prihvatili su ga svi učenici prisutni na sjednici održanoj online, putem aplikacije Teams.

U skladu s odlukom VU, osmaši će na kraju ove školske godine birati naj učitelja. Birat će se po jedan učitelj u svakoj smjeni. Također je odlučeno da će se unutar svakog razreda birati i naj osoba. Za oba izbora članovi Vijeća učenika pripremit će kriterije te će ih članovi VU prenijeti svojim kolegama u svim razredima.

Još jedna važna aktivnost koju je će provoditi učenici naše škole bit će ekološke aktivnosti putem platforme Zemljoteka. Dogovoreno je da se u tu aktivnosti uključe učenici trećih, četvrtih, petih i šestih razreda. O platformi Zemljoteka  nedavno smo pisali u Klinčeku, a učenicima spomenutih razreda Zemljoteku će idući tjedan predstaviti naša knjižničarka Stojanka Lesički i predsjednica VU Lea Harča.

Uz navedene aktivnosti predstavnici VU, odazivat će se pozivima Učiteljskog vijeća i Vijeća roditelja kad će se raspravljati o pitanjima koja se tiču učitelja.  Vijeće učenika razmatrat će i sve prijedloge koje im upute učenici i raspravljati o problemima u životu i radu škole. O prijedlozima učenika informirat će ravnatelja te Učiteljsko vijeće i po potrebi Vijeće roditelja i Školski odbor.

O nekim od problema vezanim uz kućni red škole, članovi VU raspravljali su i na ovoj sjednici, a nakon što im se uvodno obratio ravnatelj Stjepan Lučki. No, o spomenutim problemima više u narednom članku. /Amadea Bošnjak, foto: preslika ekrana online sjednice/

Must Read