HomeO namaDan sigurnijeg interneta obilježili smo u matičnoj i područnim školama

Dan sigurnijeg interneta obilježili smo u matičnoj i područnim školama

O sigurnosti na internetu u našoj školi ne govorimo samo uz prigodne datume kao što je bio jučerašnji Dan sigurnijeg interneta. No, uz takve dane naše aktivnosti su brojnije nego inače kako bi se pažnja učenika usmjerila na internet i njegove vrijednosti, ali i moguće zamke.

Zato su jučer bile organizirane brojne aktivnosti. Učiteljica Petra Stančić javila nam je da su učenici matične i PŠ Miholec gledali edukativne animirane filmove na temu sigurnosti na internetu. Nakon gledanja filmova razgovarali su o pravilima ponašanja u online okruženju i igrali poučnu igru Interland. Učenici PŠ Fodrovec pratili su webinar pod nazivom “Gdje si ti u digitalnoj džungli?”. Na webinaru su sudjelovali brojni poznati Youtuberi. Oni su pričali o svojim Youtube iskustvima, a svi koji su to željeli mogli su im postavljati pitanja.

Aktivnosti u PŠ Fodrovec

Učenici PŠ Fodrovec igrali su i nagradni kviz putem aplikacije DSI 2021. Taj kviz organizirao  je Centar za sigurniji internet iz Osijeka, a igrali su ga i učenici šestih, sedmih i osmih razreda matične škole. Prema dojmovima učenika kviz je bio prilično težak, ali desetak učenika uspješno je riješilo 80 posto kviza i dobilo kod za sudjelovanje u nagradnoj igri. Rezultati kviza bit će objavljeni 11. veljače. Vidjet ćemo hoće li tko od naših biti sretnik koji će biti izvučen i osvojiti neku od nagrada.

Osim ovih aktivnosti koje smo proveli jučer, podsjećamo da su učenici matične škole sudjelovali u Erasmus+ natječaju o sigurnosti na internetu te su izrađivali plakate, stripove i priče na tu temu. Tijekom listopada, studenog i siječnja organizirane su i Erasmus+ radionice na temu  privatnosti na internetu (6. b i 7.a) te digitalnoj drami (7.b,7.a, 6.a i 6.b).

O temi sigurnosti na internetu često pišemo i u našem Klinčeku, a upravo pripremamo i novi članak vezan uz internet. Bit će posvećen govoru mržnje na internetu.  /Valerija Puškar, 6.b; foto: Petra Stančić i S.L./

Aktivnosti u PŠ Miholec
Aktivnosti razredne nastave u matičnoj školi
Kviz – 8. a
Kviz – 8.b
Kviz – 7.a
Kviz – 7.b
Kviz – 6.a
Kviz – 6. b

Must Read