Kolačima do novih knjiga

0
446

Akcija osmaša

KOLAČIMA DO NOVIH KNJIGA


http://anamaja.edu.glogster.com/pozivnica-za-prodaju-kolaa

http://stoja.edu.glogster.com/podri-akciju-8-a –klikni na poveznice

Sat na kojem smo obilježili Međunarodni dan volontera motivirao nas je da se okušamo u volontiranju. Razmišljali smo što bi bilo dobro učiniti po tom pitanju, a pošto smo se nalazili u knjižnici ideja je došla sama od sebe. Odlučili smo da naš pokušaj bude usmjeren na aktivnosti kojima bismo pokušali nabaviti nešto knjiga za školsku knjižnicu.

Zašto? Jer smo doznali da je knjižnica prošle školske godine za učenički fond nabavila samo 11 knjiga u vrijednosti 674 kune. U protekle 2 godine knjižnica je za knjige dobila samo 2.165,00 kuna i to od države. Županija, osnivač naše škole, 2010. prestala je s financiranjem školskih knjižnica, a ove školske godine ni od države se ne očekuju nikakva sredstva za knjige. Zato smo dogovorili da pokrenemo akciju za prikupljanje novca za nabavku knjiga.

Dio kolača poklonit ćemo staračkim domaćinstvima

Naša razrednica Lucija Benko prisjetila se svojeg volontiranja na fakultetu te nam je predložila da bi nam jedan od prikladnijih načina bio pečenje kolača. U akciju smo odlučili uključiti i naše roditelje koji će s nama peći  kolače i tako pomoći našu humanitarnu akciju.

Kolače koje pripremimo, ponuditi ćemo u školi 20. prosinca. Nadamo se da taj dan nećete svoj džeparac trošiti na lizaljke i grickalice već da ćete doći na naš štand u holu, osladiti se kolačima i dati prilog za nabavku knjiga.

Voljeli bismo da nam se u akciji pripreme kolača pridruže i drugi razredi kako bi dio pripremljenih kolača mogli pokloniti nekolicini staračkih domaćinstvima. Njih posljednji dan škole planiramo obići s gerontodomaćicom Ivančicom Petric. / Lucija Šantić, 8.a; fotografija preuzeta s interneta/

b91b7ae1b933e03661764ae6ab854e63_view_l