HomePredstavljamoNaša bivša učenica Monika Miklečić, odnedavno radi u našoj školskoj kuhinji

Naša bivša učenica Monika Miklečić, odnedavno radi u našoj školskoj kuhinji

Žao joj je što učenici bacaju puno hrane

Monika Miklečić

Prije 3 godine Monika Miklečić još je bila naša učenica, a od početka polugodišta u našoj je školi počela raditi kao kuharica. Na zamjeni je i mijenja  našu kuharicu Zdravku Hendelju, koja je  na bolovanju. Našoj bivšoj kolegici tek je 18 godina i ovo je je prvi posao. – Dosad sam iskustvo u kuhanju stjecala samo u školi, kod kuće, na obaveznoj praksi u “Hlebić” ugostiteljstvu te u križevakom odmaralištu na otoku Pagu – rekla nam je Miklečić.

Ispričala nam je da je školu za kuharicu završila u Srednjoj školi “Ivan Seljanec” u Križevcima. Kuharstvo joj je predavao Mišel Doskočil. Istaknula je da su  od Doskočila puno naučili, a povremno su imali priliku učiti i od gostujućih kuhara. Jednom im je na satu bio i poznati kuhar David Skoko.

I nju kao i kuharicu Hendelju, ljuti što se puno hrane u školi baca. – Kuham po Podravkinim receptima. Mislim da su ti recepti  dobri i da je pripremljena hrana ukusna. Šteta što se puno hrane baca – kaže Miklečić. Prisjetila se i svojih dana u našoj školi i rekla nam je da joj je razrednica bila učiteljica Ivana Šiković. Zbog razrednice joj je najdraži predmet bio glazbeni, a  najdraža jela u školskoj kuhinji bila su joj variva. Njih i paprikaše sad najviše voli kuhati. Otkrila nam je i da ćemo sutra na meniju u kuhinji imati pileći paprikaš s pire krumpirom i da  zato  treba oguliti 3 kilograma krumpira.

Monika Miklečić, naša bivša učenica sada radi u našoj školskoj kuhinji

Rekla nam je i da joj se posao u našoj školskoj kuhinji sviđa i da joj nije teško raditi jer voli kuhati te da  bi voljela nastaviti raditi u struci.

Na kraju razgovora poručila nam je da se trebamo zdravo hraniti i zato je važno jesti više povrća i voća i izbjegavati brzu hranu. /Barbara Dvečko i Lucija Srbljinović, 5.a; foto: Nika Šantić/

Must Read