HomeO namaUčenicima se više sviđa online nastava u realnom vremenu

Učenicima se više sviđa online nastava u realnom vremenu

U našoj školi koristimo Google Meet servis

Drugo polugodište za učenike viših razreda naše škole, kao i gotovo u cijeloj zemlji, započelo je online, dok učenici nižih razreda nastavu pohađaju u školi. Mjerodavni su takvu odluku donijeli zbog situacije s koronavirusom, a povratak u školske klupe očekuje se početkom veljače. 

Online sat informatike 7.a putem Google Meetaučitelj Darko Višak

Naša škola ima iskustva s radom na daljinu, ali online nastava koja se održavala od ožujka do lipnja prošle godine uvelike se razlikuje od ove sada. Naime, od početka ovog polugodišta nastavu  većine predmeta učenici prate od kuće u realnom vremenu putem Google Meet servisa.  Kod predmeta koji se dalje ne održavaju u realnom vremenu, nastava se odvija po principu kao za lockdowna. To znači da nam učitelji u Google Clasroom šalju zadatke koje trebamo odraditi.  Naši  učitelji uglavnom su se opredijelili za rad od kuće, a tek manji broj njih dolazi u školu i online nastavu održava iz škole.

Nama učenicima više se sviđa  nastava u realnom vremenu. Jest da moramo biti konstantno prisutni u vrijeme u koje bismo bili u školi, ali ovako nam učitelji osobno objašnjavaju gradivo i možemo ih odmah pitati ako nam nešto nije jasno. Bilo nam je puno teže na online nastavi proljetos. Morali smo prepisivati materijale koje bi nam učitelji postavili u Google Classroom i uz to sami odrađivati zadatke.

Naravno i online nastava u realnom vremenu ima svojih nedostataka.  Povremeno dolazi do  pucanja internetske veze zbog slabog signala. Dešavaju se i neke druge  tehničke poteškoće s računalima ili tabletima. No, prije svega nedostaje nam druženje s našim prijateljima iz razreda i zato se želimo što prije vratiti u školske klupe. /Petra Kušec, 7.b; foto: S. L./

Must Read