HomePredstavljamoUčenici PRO Gregurovec sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu ’’Online Christmas Cards sharing’’

Učenici PRO Gregurovec sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu ’’Online Christmas Cards sharing’’

Naša učiteljica Emina Baričević i mi, učenici 2. i 4. razreda PRO Gregurovec sudjelovali smo u eTwinning projektu pod nazivom ’’Online Christmas Cards sharing’’. Cilj ovog projekta bio je izrada i pregledavanje božićnih čestitaka i upoznavanje kultura drugih zemalja u projektu. U projektu su sudjelovale škole iz Poljske, Irske, Turske, Italije, Bugarske, Litve, Rumunjske, Ukrajine i Hrvatske, a autor projekta je učiteljica iz Poljske.

U projektu smo svi sudjelovali, a svatko je imao neki zadatak. Najprije su Dominik i Martin napravili plan rada u PowerPoint prezentaciji. Zatim su nam Ana i Matin pokazali na karti Europe gdje se nalaze države naših partnera. Ja sam istražio i na stranici Muzeja grada Zagreba pokazao kako su nekada izgledale božićne čestitke. Kad smo saznali ponešto o našim partnerima te povijesti čestitki mogli smo se baciti na izradu naših. Učiteljica Emina nam je pokazala kako se radi zlatovez i vez na križiće i mogli smo sami početi raditi svoje čestitke tom tehnikom. U tome su najspretnije bile cure: Helena, Dora, Petra i Ana. Kada smo napravili svoje čestitke postavili smo ih na zajedničku mrežnu stranicu i pregledavali čestitke iz ostalih zemalja, a kad smo ih pregledali svatko je glasao  za 2 zemlje koje su po nama izradile najbolje čestitke. Osim naših, najviše su nam se svidjele čestitke učenika iz Rumunjske.

Tijekom projekta koristili smo i razne digitalne alate kao što su PowerPoint, Wakelet, Padlet i MS Forms. Tijek projekta i aktivnosti su također objavljivani i na web stranici škole.

Na kraju svih tih aktivnosti dobili smo anketu koju smo popunili.  Iz ankete se može vidjeti da su svi učenici sudjelovali u projektu, da im se svidio i da bi željeli ponovno sudjelovati u novom eTwinning projektu. /Fran Tukša, 4. razred PRO Gregurovec; foto: Emina Baričević/

Više o projektu dostupno je OVDJE

Must Read