Bad Bunny je s više od 8.8 milijardi streamova najslušaniji glazbenik 2020.

0
1282

Jučer smo pisali o zvijezdi TikToka, a seriju o zvijezdama nastavljamo s Bad Bunnyem, zvijezdom Spotifya, aplikacije za slušanje glazbe. Bad Bunny je ove godine imao najveći broj streamova na svijetu. Samo na aplikaciji Spotify, pjesme ovog  26-godišnjeg glazbenika, prema statistici Spotifya objavljenoj krajem studenog, streamane su ove godine više od 8.8 milijarde puta.

Prema pisanju portala INDEX.HR trenutno se najviše sluša njegov hit Dakiti, čak 7 milijuna puta dnevno. To je čak 3 milijuna puta više od drugoplasiranog hita Postinions, Ariane Grande. Bad Bunnyu ne  ide  loše ni na Youtubeu. Dakiti je na Youtubu objavljen 30. listopada, a 22. prosinca u 20 sati imao je 361.926.677 pregleda. Dok ovo čitate broj pregleda se sigurno znatno povećao.

Bad Bunny, što mu je umjetničko ime, je Portorikanac Benito Martinez Ocasio. Dijete je iz radničke obitelji i kao dječak radio je u trgovini na pakiranju namirnica.  Bad Bunny pjeva na španjolskom i najviše je slušan u Južnoj i Sjevernoj Americi. Ove godine izdao je već 3 albuma. Hvale ga da je dobar tekstopisac, i kažu da  njegove pjesme nisu samo o ljubavi već i o politici o različitim drugim životnim temama. Može ga se vidjeti i u duetima s vrlo popularnim glazbenicima kao što su Jeniffer Lopez, Cardi B i J Balvin.

Puno se komentira i njegov odjevni stil,  osobito kad u nekim spotovima nosi haljine ili suknje. /Petra Šok, 5.a; fotografije preuzete s interneta/

Izvor fotografije: Ramezcia
Izvor fotografije – The Guardian