HomeGost urednikUrbani heroji iz serije serije "Zoki Poki"

Urbani heroji iz serije serije “Zoki Poki”

Svako doba donosi svoje heroje, tako i današnje vrijeme ima svoje moderne urbane heroje. Mi imamo sreće da možemo pratiti novu TV seriju „Zoki Poki“. Serija je utemeljena  na jednoj od najomiljenijih knjiga za djecu,  priči “Zoki Poki”, autorice Olivere Nikolove. Knjiga “Zoki Poki” prvi je put objavljena 1963. godine i već više od pola stoljeća nalazi se na obveznom popisu knjiga za učenike osnovnih škola. Prevedena je na nekoliko jezike: srpski, rumunjski, ukrajinski, češki, talijanski, slovenski, turski, albanski i njemački jezik.

Serija ima 10 epizoda o zanimljivim pustolovinama iz svakodnevnog života. Producirala ju je produkcijska kuća  “Kino Oko” Roberta Naskova i prikazana je na nacionalnoj TV MTV.

Imali smo zadovoljstvo razgovarati s nekim likovima iz emisije “Zoki Poki”. Anastasija Anevska u seriji glumi Lidiju, a Matej Zimbakov, u seriji glumi Gokija. Anastasija ima 12 godina i učenica je osnovne škole “Kuznam Josifovski-Pitu” iz Skopja, a Matej ima 10 godina i učenik  je naše škole “Lazo Angelovski”. U  nastavku pročitajte što su nam rekli o seriji.

L.A. IN-formator: Otkad želja za glumom?

A.A .: Još od malih nogu željela sam se baviti  glumom jer me zanimala. Kad glumim osjećam se  sretno i radosno.

M.Z .:  Moja želja da postanem poznati dječji glumac ostvarila se kad sam dobio priliku sudjelovati u kastingu koji se održavao u mojoj školi.

Anastasija Anevska

L.A. IN-formator: Jeste li već prije bili članovi neke dramske skupine ili dramskog studija.

A.A .: Da, ja sam posljednje 4 godine članica dramskog studija “Detski svet” („Dječji svjet“), kazališta „Komedija“. Voditeljica nam je Magdalena Rizova.

M.Z .: Ne, nisam sudjelovao ni u dramskoj grupi, niti bio član nekog dramskog studija.

L.A. IN-formator: Jeste li prvi put glumili u ovoj seriji ili ste već prije glumili u nekoj drugoj seriji ili filmu?

 A.A .: Meni je  ova serija prvo glumačko iskustvo u seriji, ali glumila sam u dva kratka filma: “Sticker” i “Skopje 2020 “.  Glumila sam i u  tri reklame. U reklami “Risko”, reklami za UNICEF i reklami za Stopansku banku. Također sam sudjelovala u predstavama Festen” i “Pillow man u dramskom kazalištu te u nekoliko emisijama sa svojom glumačkom skupinom iz kazališta „Komedija“. Preporučila bih vam da pogledate sve ove emisije, uključujući i dječje crtiće na TV kanalu Pikaboo, gdje posuđujem glas mnogim likovima. Npr.  Dori istraživačici, Odd squadu, Paw patrolu i mnogim drugima

M.Z .: Da, ovo mi je prvi put da glumim u TV emisiji.

L.A. IN-formator: Kako ste dobili priliku glumiti u seriji „Zoki Poki“?

A.A .:  Za seriju nisam znala dok mi jedan od mojih učitelja glume nije rekao. Tada sam odlučila sudjelovati i to je bilo prekrasno iskustvo.

M.Z .: Uspio sam dobiti ulogu zahvaljujući kastingu koji je održan u mojoj školi. Prije kastinga dobili smo obavijest s pitanjem želimo li sudjelovati na kastingu za seriju.

Matej Zimbakov

L.A. IN-formator: Koju ulogu glumite u emisiji?

A.A .:  U seriji glumim ulogu Lidije.

M.Z .:  Ja glumim ulogu Gokija.

L.A. IN-formator: Koliko epizoda ima serija Zoki Poki?

A.A. i M.Z .: Prva sezona ima 10 epizoda.

L.A. IN-formator: Koliko je trajala produkcija cijele serije, a koliko jedne epizode?

A.A. i M.Z .: Snimanje jedne epizode trajalo je  4 di 5 dana, a produkcija cijele serije oko 2 mjeseca.

L.A. IN-formator: Na kojim se lokacijama odvijalo snimanje serije i koje vam je bilo omiljeno mjesto?

A.A .:  Snimanje se odvijalo na nekoliko lokacija. U  osnovnoj školi “Petar Pop Arsov”, u zgradi Zokija Pokija, parkovima pa čak i u garaži. U garaži su  snimljena dvije scene iz treće epizode. Od svih lokacija najdraži su mi bili parkovi i igrališta jer je bilo lijepo gledati okolicu dok smo snimali. Međutim, svidjelo mi se i kad smo u trećoj epizodi snimali u “zastrašujućem” podrumu.

M.Z .:  Snimali smo i u Zoološkm vrtu.  Najdraže mi je bilo kad smo snimali u školi „Petar Pop Arsov“.

L.A. IN-formator: Koje ćete situacije sa snimanja zauvijek pamtiti?

A.A .: Bilo je mnogo dragocjenih trenutaka koje ću pamtiti, a dva najviše.  Prva situacija  bila tijekom snimanja prve epizode u Kazalištu za djecu i mlade kada smo svi morali jesti tortu na proslavi Zokijevog rođendana. Smiješan je trenutak bio kada je Gokijevo lice bilo prekriveno tortom jer mu je Boki razbio tortu u lice. Zauvijek ću pamtiti i kako smo sve istovremeno bili tužni i sretni zadnjeg dana snimanja serije. Svi smo bili sretni, ali i tužni jer smo znali da se više  nećemo vidjeti svaki dan i uživati ​​u snimanjima koja su nam bila zabavna. Svi smo se međusobno darivali i pomalo plakali.

M.Z .: Smiješan trenutak sa snimanja bio je kada sam se skrivao ispod kreveta jer nisam želio biti na snimanju. Nakon toga svi su vikali “Goki ispod kreveta, Goki ispod kreveta!”

L.A. IN-formator: Jeste li  nakon završetka snimanja ostali u kontaktu s nekim od glumaca  iz serije?

A.A .: Da, sa Zokijem, Gokijem i Bokijem. Svi smo se sprijateljili tijekom ta dva mjeseca snimanja i voljela bih da ostanemo prijatelji.

M.Z .: Da, ostao sam u kontaktu s nekim glumcima i nakon snimanja.

L.A. IN-formator: Raduje li vas gluma i na koji način?  

A.A .: Naravno, gluma me čini sretnom. Najlakši način da opišem kako se osjećam je situacija u kojoj smo se svi ponekad našli. Na primjer: kada završimo s pisanjem neke zadaće ili kad pojedemo cijelu zdjelu voća i povrća ili kad ne učinimo  nešto loše, nego umjesto toga pomognemo nekome. Svi se na neki način u takvim trenucima osjećamo lijepo, ispunjeno i ponosno. Tako se osjećam i ja kad vidim da je moja publika zadovoljna onim što čuje i vidi i kad me nagradi pljeskom. To je poput nagrade za dugotrajan i naporan rad. Međutim, osim ovog zadovoljstva, sretana sam  i kad sam na mjestu snimanja gdje glumimo i možemo biti slobodni i raditi što nam se sviđa. Glumeći možete se opustiti  i raditi neke stvari koje bi se mogle smatrati glupima samo zato što su neobične. To su osjećaji koje obično osjećam kada glumim i oni su sasvim dovoljni da nastavim s glumom.

M.Z .: Da, gluma me čini sretnim, a omogućava mi i stjecanje novih prijatelja. Tijekom snimanja emisije, u posjet nam je došao predsjednik,  a dogodilo se i puno  zanimljivih stvari.

A. IN-formator: Biste li željeli ponovo glumiti u nekoj drugoj seriji ili filmu?

A.A .: Kao što sam već spomenula, već sam započela snimanje još jednog velikog projekta pod nazivom Stela i Sani u kojem  glumim Stelu. To je prvi animirani film snimljen u našoj zemlji i zaista sam zahvalna što mogu sudjelovati u njemu i pjevati pjesme koje nisu dostupne na makedonskom jeziku. Na YouTube kanalu Stela i Sani možete vidjeti dvije pjesme koje su već objavljene. Završila sam i sa snimanjem novog filma koji će se uskoro prikazati pod nazivom “Bijeli zec”.  Nadam se da ću uskoro moći i nastaviti s radom u svojoj glumačkoj grupi. S njima sam već  snimala glasove za druge crtiće na TV kanalu Picaboo u studiju “Klarion”.

M.Z .: Da, ukoliko bude nekih kastinga javit ću se jer bih volio ponovno snimati neku seriju ili film.

Video (upoznajte Gokija-Matej Zumbakov) https://youtu.be/O-mXtVswG2Q 

Video (upoznajte Lidiju-Anastasija Anevska)

Sve epizode  serije „Zoki Poki“ dostupne su na službenoj  WEB STRANICI serije, također i na YOUTUBE kanalu serije.

Authors: D. Bozhikj (8-6), M. Kuzmanovska and K. Petrushevski (5-1)

Foto: internet 

Originalni članak objavljen je u školskom digitalnom listu  L.A. IN-formator

Must Read