HomeGlavna temaIgrica Among Us sve popularnija i u našoj školi

Igrica Among Us sve popularnija i u našoj školi

Ova me igrica uči da ne vjerujem svakom i da svi nisu onakvi kakvi se prikazuju – rekla nam je to Ema Pacur kad smo je pitali zašto joj se sviđa igrati trenutno vrlo popularnu igricu Among Us. Posljednjih tjedana ovu igricu igra  ukupno 32 učenika viših razreda A smjene. Igra je i 12 učenika četvrtog razreda, a među njima je i Ema Pacur. Njoj su igricu pokazale njene sestre i sad je igraju sve četiri sestre u obitelji Pacur.

Ema Pacur – 4. razred

Elena nam je ispričala i da su glavni likovi u ovoj igri tzv. crewmate (članovi posade) i imposteri – uljezi koji ubijaju članove posade. Rekla nam je i da je  cilj igre  je ostati živ i riješiti zadatke da bi popravili brod. Neki od tih zadataka su spajanja žica da bi imali struje i mogli pokrenuti zadatke, čišćenje ventilacije da član posade može imati zraka, paljenje svjetla da može vidjeti…. Igrica se odvija unutar svemirskog broda, a glavni likovi se mogu uređivati. Mogu se mijenjati boje likova  te im mijenjati odjeću, ali tko se odluči na promjenu odjeće mora je kupiti.

Imposteri obmanjuju, lažu i skrivaju se kako bi ubili što više članova posade. Najzanimljiviji dio igre po Eleninom mišljenju su sastanci sa suigračima. Njih se poziva da bi zajedno pokušali otkriti tko je ubojica i izbaciti ga iz igre. – Ukoliko igram s nekim tko nije iz naše zemlje, sporazumijevamo se na engleskom – kaže Elena. Dometnula je da nekad igricu igra s prijateljima iz škole kad međusobno razmjene kodove za ulaz u igru.  S igračima iz stranih zemalja može se igrati kad se uđe direktno u videostream. Igricu može uživo igrati do 10 igrača, najviše 3 mogu biti imposteri, a ostali su članovi posade.

Zanimljivo je da je ova igra predstavljena još 2018., a postala je popularna tek od kolovoza ove godine. Napravila ju je mala tvrtka InnerSloth iz SAD-a. Pročitali smo to na portalu MIXER, gdje piše da su za popularizaciju igrice zaslužni neki popularni YouTuberi. Pogotovo Pewediepie i Jacksepticeve. /Lucija Vukoić, Barbara Dvečko, Petra Šok 5. a, foto: L. V./

Must Read