Naši partneri iz Makedonije imaju online nastavu

0
332

Školska godina 2020./2021. započela na drugačiji način

Ova školska godina drugačija je od prijašnjih. Zbog pandemije prouzročene virusom Covid-19 naša vlada odlučila je da škoska godina 2020./2021. počne 1. listopada.  Zbog kraće školske godine promijenjen je i  školski kurikulum.

Nastava se održava online putem Nacionalne platforme za učenje na daljinu (The National platform for distance learning) za učenike od IV-IX razreda u osnovnim školama i za učenike od I-IV razreda u srednjim školama.

Za učenike od I-III razreda u osnovnim školama nastava je započela fizičkom prisutnošću u školama sa svim mjerama prevencije protiv virusa Covid-19. Nastava u školama održava se u skladu sa zadanim protokolima: redovita dezinfekcija, redovito provjetravanje učionica, mjerenje temperature  pri ulasku u škole, socijalno udaljavanje od 2 metra itd. U slijedećem videu možete vidjeti kako povratak u školu izgleda sa svim tim novim mjerama. https://youtu.be/QbXtF0kl1og

Neki od učenika od I-III razreda, također se nisu vratili u školu već nastavu prate putem Nacionalne platforme za učenje na daljinu.

Nacionalnu platformu za učenje na daljinu ustrojili su Fakultet računalnih znanosti i inženjerstva (FINKI) i Ministarstvo obrazovanja i znanosti. Trenutno platforma funkcionira samo  djelomično. Učitelji na njoj ne mogu zakazivati sastanke (predavanja), ne mogu učitati materijale za učenje, a studenti ne mogu pisati domaće zadatke ili zadatke. Iz tog razloga koristimo aplikaciju Microsoft Teams putem koje se održava nastava. Najavljeno je da će Nacionalna platforma početi u punom opsegu funkcionirati od sljedećeg tjedna za sve nastavnike i učenike.

Author: A. Kostovski (9-5)

Photo: internet 

The original article is published in the school online digital newspaper  L.A. IN-formator.