HomePredstavljamoClickbait naslovima cilj je zarada

Clickbait naslovima cilj je zarada

Radionica o naslovima pripremljena je u sklopu našeg Erasmus+ projekta “Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra”

Da je clickbait naslovu cilj namamiti čitatelje da kliknu i otvore neki medijski prilog, naučili smo, u četvrtak (24. 9.), na radionici “Informativni i clickbait” naslovi. Ukoliko čitatelji kliknu i otvore takve medijske sadržaje vlasnici portala zaradit će više od reklama, a upravo od reklama većina medija i živi. Zato je novinarima i urednicima vrlo važno kreirati naslov koji će mamiti na čitanje.

No, naučili smo da se iza takvih primamljivih naslova često kriju informativno bezvrijedni sadržaji. Za razliku od clickbait naslova, informativni naslovi su oni koji ispunjavaju obećanja iz naslova i nude ključne informacije o tekstu.

Na radionici smo i sami imali prilike kreirati informativne i clickbait naslove. Nakon što je svaka grupa prezentirala svoje naslove  zaključili smo da su dva najbolja pripremile grupe čiji su predstavnice bile Eme Blagaj i Valerija Puškar.

Učenica Valerija Puškar predstavlja naslove njene grupe

Informativni – grupa predstavnice Eme Blagaj

Štrajk i dalje traje, kruže lažne vijesti po internetu o ponavljanju školske godine

Clickbait  – grupa predstavnice Valerija Puškar

Ono što se desilo u OŠ Sveti Petar Orehovec će vas šokirati /Fran Košutić, 6. b; foto: S.L./

Učenici 6. b razreda

Must Read