HomeRiVPogledajte film o našoj osmašici Jeleni Poljak

Pogledajte film o našoj osmašici Jeleni Poljak

Novi film naše filmske grupe

Ove školske godine završili smo još jedan film. Film se zove “Jelena i Jana”. Tema ovog dokumentarnog filma je međugeneracijska solidarnost, a glavni likovi su naša kolegica osmašica Jelena Poljak i njezina susjeda Jana.

Naša samozatajna kolegica odličan je učenik, pomaže u obiteljskom poslu s povrćem i uz to još stigne obilaziti i pomagati starim susjedima u svojoj ulici. Najćešče posjećuje strinu Janu, kako ona zove  svoju susjedu, s kojom se druži od ranog djetinjstva. Sad kako je susjeda Jana starija često joj ode u trgovinu, donese drva ili obavi neki manji kućanski posao kad baki Jani nije dobro.

U filmu sam imao ulogu snimatelja i ovaj mi je zadatak bio jednostavniji nego u prethodnom filmu kad sam snimao  klizanje s nesigurnog položaja na vrhu klizališta. Baka Jana bila je izvrstan sugovornik pa nismo morali ponavljati kadrove. Ispekla nam je i fine kolače s kokosom i na snimanju je bilo baš ugodno. Veći problem bio je snimiti mačke  koje baš nisu bile raspoložene za snimanje.

Za vrijeme snimanja kod Jelene u kadar  nam je  “uletio” kamion čiji je vlasnik preko razglasa oglašavao usluge skupljanja željeza. Kadar je izgledao baš dobro, ali na kraju smo odlučili da baš nema veze s temom pa smo ga na kraju, u završnoj verziji montaže, izbacili.

Mislim da vrijeme izdvojeno  za snimanje ovog filma nije uzalud potrošeno i da smo snimili jednu lijepu priču koja je zaslužila da je se zabilježi. /Luka Šok, 7.a/

Must Read