HomePovećaloToni – naš Erasmus+ prijatelj iz Španjolske snimio je video podrške...

Toni – naš Erasmus+ prijatelj iz Španjolske snimio je video podrške kad je čuo o potresu

Empatična gesta

Toni ili Juan Antonio Villegas Nieto je dječak iz Španjolske s kojim smo se svi rado družili na razmjeni u Italiji. Uvijek je bio dobre volje,  spreman na šalu i pomoć drugima. S njim smo Karlo Aleksić i ja dijelili sobu. Neki od najdražih trenutaka na razmjeni u Italiji vezani su baš uz njega.

Njega spominjem u ovom tekstu jer se on u pravom trenutku sjetio nas. Čuvši u nedjelju vijest o potresu u Zagrebu snimio je kratki video u kojem kaže da se nada da smo svi dobro. U svom kratkom obraćanju poželio nam je i dobro zdravlje obzirom na Corona virus, koji vlada i kod nas i njih i gotovo cijelom svijetu. Možemo samo reći, hvala Toni! Tvoja je lijepa gesta pravi je primjer empatije i došla je u pravom trenutku, kad smo se osjećali ustrašeni i zbunjeni, bojeći se hoće li se desiti još koji novi potres i kod nas.

Oni koji nisu čitali prethodne Klinčekove tekstove o empatiji, spominjemo da taj pojam znači suosjećanje i razumijevanje emocija drugih ljudi te odgovarajući način reagiranja na opažene emocije.  Ispod teksta pogledajte Tonijev video i nekoliko fotografija s Erasmus+ razmjena. /Luka Šok, 7.a: foto: Martina Sokač i S.L./

Carlos, Karlo i Toni
Juan Antonio Villegas Nieto i Giuseppe Di Pinto, učitelj iz Italija

Must Read