HomeStilOmbre - diskretna promjena frizure

Ombre – diskretna promjena frizure

Pramenovi

OMBRE – DISKRETNA PROMJENA FRIZURE

 

Ana-Marija Ferenčak s ombre pramenovima
Ana-Marija Ferenčak s ombre pramenovima

Ana-Marija Ferenčak naučila tehniku ombre preko Youtubea

Popularni ombre pramenovi stigli su i našu školu. Već duže vremena ombre pramenove ima naša osmašica Ana-Marija Ferenčak. – Imam ih već već preko godinu dana. Prvi puta mi je pramenove napravila starija sestra, nakon što smo upute našle na Youtubeu. No, dugo ih nije nitko primjetio. Tek nakon što se naša razrednica Ana Valjak u školi pojavila s ombre pramenovima počeli su me masovno ispitivati imam li i ja ombre pramenove – kazala nam je Ferenčak i pojasnila što su to ustvari ombre pramenovi.

Ombre dolazi od francuske riječi, a znači sjena, odnosno u frizerstvu to je kosa postupno posvijetljena od korijena, uglavnom od polovice kose prema vrhovima. – Neupućeni možda misle da je to izrast, no to je ustvari namjerni efekt sličan onome kakav kosa dobiva nakon ljeta i puno vremena provedenog na suncu – ispričala nam je Ferenčak, čija je tamno smeđa kosa zahvaljujući ombre tehnici na vrhovima znatno svijetlija.

Prema pisanju portala index.hr ombre pramenove proslavile su manekenke kuće Victoria’s secret, a u svijetu slavnih po ombre pramenovima poznate su Jessica Biel, Drew Barrymore: Khloe Kardashian….

Frizerke kažu da su ombre pramenovi idealni za one koje žele diskretnu promjenu u boji kose, ali i zadržati prirodnost, a efektiniji su na dužoj kosi.

Ombre pramenove jednostavno je napraviti. Boja se nanese na četkicu i četkicom prelazi po dijelovima kose koji se žele posvijetliti. Boja treba djelovati 30 minuta i potom isprati./Lucija Šantić, 8. a; fotografije: L.Š. i preuzeto s interneta/

ombre-usnice i nokti

Ombre nokti i usnice

Ombre pramenovi inspirirali su i vizažiste pa su su se razvile i tehnike bojenja noktiju u ombre stile i šminkanja usnice.

Portal she.hr, donosi da su ovo ljeto popularni bili ombre nokti u čak tri boje, u potpuno različitima nijansama. Navodno pjevačica Rihana, već godinama svoje nokte boji u ombre stilu. Vizažisti tvrde da šminkanjem usnica u ombre stilu, usnice izgledaju veće i senzualnije.

Must Read