HomeStilOsmogodišnji YouTuber Rayan Kaji lani zaradio 26 milijuna dolara

Osmogodišnji YouTuber Rayan Kaji lani zaradio 26 milijuna dolara

Treća na listi najplaćenijih Youtubera je Ruskinja Anastasia Radzinskaya

Biti YouTuber  odnosno vloger više nije samo hobi, nekima je to postalo i zanimanje od kojeg itekako dobro žive. Zanimljivo je da već drugu godinu zaredom najveću zaradu među YouTuberima postiže osmogodišnji dječak iz Amerike. On se zove Ryan Kaji i u 2019. prema Forbsovoj listi zaradio je čak 26 milijuna dolara, a 2018. kad je imao 7 godina zaradio je 22 milijuna dolara.

Mali Kaji najčešće snima vlogove u kojima ocjenjuje različite igračke, a u posljednje vrijeme i zabavne znanstvene eksperimente. Na portalu indeks. hr pročitali smo da je on počeo snimati s 4 godine jer je sam puno gledao različite recenzije igračaka pa je roditeljima predložio da to radi i on. Kaji i njegova obitelj koja mu pomaže u poslu, lansirali su i kolekcionarsku liniju igračaka, a mali Kaji ima i svoj show na Nickelodeonu.

Fotografija preuzeta s portala SheThePeople

Još jedno dijete je na listi najplaćenijih YouTubera za 2019. Ona  se zove Anastasia Radzinskaya. Ima 5 godina i Ruskinja je, a na internetu je poznatija kao Nastya.  Ona ima ukupno 7 kanala s čak 107 milijuna pretplatnika. Prošle godine od reklama i sponzora zaradila je ukupno 18 milijuna dolara. Nastya je postala zvijezda Youtubea zbog sasvim drugih tema nego Kaji.

Fotrografija preuzeta s Wikipedije

Kad su liječnici ustanovili da je oboljela od celebralne paralize, njeni su roditelji pokrenuli YouTube kanal. Naime, liječnici su prognozirali da Nastya nikad neće govoriti, ali kako piše indeks.hr, ” njeni roditelji nisu gubili nadu pa su videima odlučili pokazati prijateljima i obitelji napredak koji Anastasia ostvaruje”. /Karla Kos, 5. a; fotografije preuzete s interenta/

Must Read