HomeStilMlada glazbenica Billie Eilish ima stotine milijuna pregleda na YouTube-u i mjesecima...

Mlada glazbenica Billie Eilish ima stotine milijuna pregleda na YouTube-u i mjesecima unaprijed rasprodane koncerte

Sviđa nam se njena glazba, ali ne i njen odjevni stil

O Billie Eilish čule smo na TikTok-u, a kasnije smo ju počele slušati na YouTube-u. Mladoj  glazbenici, koja je lani 18. prosinca napunila tek 18 godina,  prošla godina je bila osobito uspješna jer je nominirana u čak 6 kategorija glazbene nagrade Grammy. Među njima su i četiri najvažnije kategorije: za pjesmu godine, za album godine, za najbolju vokalnu izvedbu i za najbolji pop album.

Billie Elish fotografija preuzeta s Musica.hr

Kako je najmlađa pjevačica koja je dobila tolike nominacije za Grammy, ušla je i u Guinessovu knjigu rekorda jer to nije uspjelo nikom tako mladom. Lani je osvojila i nagrade u dvije kategorije American Music Award te još nekoliko značajnih glazbenih nagrada. Već je uspjela potpisati i ugovor s Interscope Records, poznatom diskografskom tvrtkom za koju snimaju slavni pjevači poput Eminema, Lane Del Rey i drugih. Jako dobro se prodaju  i ulaznice za njene koncerte.  Musica.hr piše da su karte za njene koncerte u nekim zemljama prodane mjesecima unaprijed.

Fotografija preuzeta s Gloria.hr

Billie je započela pjevati s 8 godina u dječjem zboru Los Angeles Children’s Chorus. Svoje pjesme sklada od 11 godina, a njena glazbena karijera munjevito se razvija  od 2015., kad je imala samo 13 godina. Tada je putem platforme Soundcloud lansirala svoj prvi singl “Ocean eyes”. Billie je kantautorica (sama sklada, piše tekstove i pjeva svoje pjesme), ali prvi objavljeni singl je djelo njenog brata Finneasa. Inače, on ima svoj band, ali je procijenio da bi ova pjesma bolje odgovarala njegovoj sestri.  

Fotografija preuzeta s Gloria.hr

Njena pjesma “Bored” 2017. pojavila se u prvoj sezoni Netflixove serije “13 Reasons Why”, a ubrzo je objavila i svoj prvi  EP “Don’t Smile At Me”.

Najpopularnija Billiena pjesma „ Bad guy“ ima 715 milijuna pregleda, a objavljena je 29. ožujka 2019. Druga po popularnosti je pjesma “Lovery” s preko 550 milijuna pregleda. Tekstovi njenih pjesama su prilično depresivni i neki zato komentiraju da je dušu prodala vragu. Zanimljivo je napomenuti da se Billie školovala kod kuće, što su joj omogućili njeni roditelji Maggie Baird i Patric O’ Connel, koje se bave glazbom i glumom.

Napisale smo da nam se sviđa Billina glazba, no njenim spotovima i posebno njenim odjevnim stilom nismo oduševljene. Ona uglavnom oblači jako široke hlače i majice. U Gloriji.hr pročitale smo da ona njeguje takav stil jer ne želi da se netko neugodno osjeća zbog njenih velikih grudi. /Karla Kos, Amadea Bošnjak, 5. a; fotografije preuzete s interenta/

Must Read