HomePredstavljamoNaša bivša učenica Ivana Horvat snimila je prvi spot s grupom „The...

Naša bivša učenica Ivana Horvat snimila je prvi spot s grupom „The Dekle“

Ivana Horvat – naša bivša učenica, sada članica glabenog sastava “The Dekle”

Ivana Horvat (19) još je prije 4 godine bila učenica naše škole, a sad je zakoračila u glazbene vode i snimila prvi spot.  Pozvali smo je u školu i s njom razgovarali o tome tko su „The Dekle“ i kakvi su njeni planovi vezani uz glazbu.

Glazbeni sastav “The Dekle”

Ovih dana na internetu smo primijetili spot za pjesmu od „Dunava do Jadrana“ grupe The Dekle.  Od kad pjevaš s njima?

Mi smo novi glazbeni sastav i djelujemo od travnja ove godine, a ja sam u sastavu od početka.  Članice su još i Kristina Smetko , Karla Babić  i Margareta Tomac, a sve nas je okupio Ivica Plivelić, bivši član  grupe „Tamburaši za dušu“ i skladatelj brojnih pjesama. On je ideju za osnivanje ženske grupe imao već gotovo dvije godine, a od travnja se njegova ideja i ostvarila.

Kako je došlo do tvog priključivanja “The Deklama”?

Putem audicije. Naš osnivač Ivica Plivelić objavio je audiciju. Doznala sam za audiciju  od moje poznanica Ema Trninić, članica grupe „Cure iz centra“.  Prošla sam i tako se počeo ostvarivati moj dugogodišnji san.

Otkud ljubav prema pjevanju?

Imaju tu sigurno veze i geni jer i moj otac lijepo pjeva. On je član  našeg KUD-a „Prigorec“ i još pjeva u 2 zbora.   Ja sam oduvijek voljela pjevati, no u  osnovnoj školi  baš nisam nešto nastupala, ali u srednjoj školi „Ivan Seljanec“ u Križevcima, gdje sam završila ugostiteljsku školu, pjevala sam na priredbama i to mi se svidjelo. Dobro sam se osjećala kad sam nastupala.

Kakvu ti glazbu najviše voliš?

Volim tamburašku  i pop glazbu, ali nemam nekog omiljenog izvođača. Važna mi je pjesma, ako mi se pjesma svidi to je to.

Kratko si na glazbenoj sceni. Kako ti se čini, uživaš li?

Volim pjevati i veseli me sve ovo što proživljavam proteklih mjeseci. Lijepo mi je kad vježbamo, a također i sve ostalo što ide uz to. Nedavno smo snimali naš prvi spot. Snimanje na Rastokama trajalo je cijeli dan. Bilo je naporno, ali i zabavno.  Počeli smo se promovirati i po medijima. I to je zanimljivo. Najopuštenije mi je bilo kad smo snimali za emisiju „Dobro jutro Hrvatska“.  Snimali smo vani pa je nekako to doprinijelo dobroj atmosferi. Uživam i u druženju s kolegicama iz grupe. Dobro smo kliknule od samog početka i dobar smo tim. Sve me to sad jako preokupira tako da nemam vremena za odlazak na plesne treninge u Plesni klub „Ritam“ . Ples  također jako volim i u klubu „Ritam“ sam vježbala posljednje 2 godine.

Kakvi su planovi grupe „The Dekle“?

Uskoro ćete nas moći vidjeti u emisiji „Lijepom našom“ baš sutra idemo na snimanje. Pripremamo nove pjesme.  Za jednu imamo dogovoreno snimanje  u   travnju iduće godine u Makedoniji, a u planu su i nastupi na nekim festivalima.

Što bi poručila našim učenicima koje imaju talenta za glazbu?

Važno je ne odustati. Prijavljivala sam se u „Zvijezdice“ i  „Zvijezde“ i  nisam uspjela.  Na tim sam nastupima imala groznu tremu. Sve me je to malo razočaralo, ali nisam odustala i sad sam sretna što pjevam u „The Deklama“. /Jelana Poljak i Karla Občević , 8.c; fotografije iz albuma Ivane Horvat i S.L./

Jelana Poljak, Ivana Horvat i Karla Občević

Must Read