Devetorica se penjala na dimnjak

0
490

Riskantni poduhvat

DEVETORICA SE PENJALA NA DIMNJAK 

Zbog penjača cijeloj  smjeni zabranjen izlazak na dvorište

Exif_JPEG_420
Devetorici osmaša i sedmaša iz A smjene od utorka (5.11.) je zabranjen izlazak u školsko dvorište za vrijeme odmora, a od srijede i svim učenicima A smjene.

Razlog prvoj zabrani je penjanje devetorice učenika na desetak metara visok dimnjak centralnog grijanja. Njihova avantura penjanja na dimnjak preko kojeg se može dospjeti na strmi školski krov navodno je započela još prošli ponedjeljak, a razotkrivena je u četvrtak (31.10.) kad su dežurne učiteljice Lucija Benko i Andrea Martičnić zamjetile da učenici izlaze van u papučama i to su odlučile istražiti.

Šokirane ovim riskantnim poduhvatom učenika koji su pentrajući se po visokim ljestvama u papučama mogli okliznuti i nastradati, učiteljice su pokrenule istragu i uskoro se ispostavilo da postoje i fotografije „alpinista“.

Prva kazna za devetoricu penjača obznanjena je čitanjem obavijesti u utorak po svim razredima. Zabrana izlaska na dvorište cijeloj smjeni uslijedila je odmah idući dan jer se jedan od kažnjenih nije pridržavao zabrane i izišao je na dvorište.

Nakon druge kazne u svim se razredima naveliko komentiralo novu zabranu. Kako doznajemo, većina učenika smatra da je nepravedno što su zabranom izlaska na dvorište kažnjeni svi učenici A smjene zbog jednog učenika koji se oglušio na zbranu. /Lucija Hrg, 8.a/