U Križevcima učili o njegovoj povijesti

0
714

Međunarodni dan turističkih vodiča

Povijesna grupa naše škole i učenici  šestih razreda, u četvrtak 21. veljače, posjetili su Križevce. Nije to bio običan posjet Križevcima kao kad idemo sa svojim roditeljima, nego je to bio kratki izlet na kojem smo učili o povijesti Križevaca.

Izlet je organiziran povodom  Međunarodnog dana vodiča koji se obilježava 21. veljače. Naš vodič je bio Đuro Škvorc, bivši učitelj povijesti u našoj školi. On nam je pričao o križevačkoj munjari, crkvi Svetog Križa i grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice. Nakon posjete  katedrali  smo se razdvojili i jedan dio učenika je u pratnji ravnatelja Stjepana Lučkog obišao Gradski muzej Križevci,  a drugi dio je posjetio Gradsku knjižnicu “Franjo Marković” Križevci. Na katu knjižnice obišli smo i sobu u kojoj se nalazi postav posvećen  ulozi Križevaca u Domovinskom ratu.

Od glazbene škole do knjižnice pratio nas je još jedan vodič. To je bio  pas koji je inače stalno pred glazbenom školom  pa tako poznaje nekoliko učenika koji su bili na izletu. Naš poznanik želio se s nama družiti i u  knjižnicu, no djelatnici knjižnici na ulazu su ga zaustavili i tu se naše druženje prekinulo. /Paola Tukša, 7.a; foto: Iva Šantić, 7. c/