HomePredstavljamoPredstavljanje Glazbene škole Alberta Štrige

Predstavljanje Glazbene škole Alberta Štrige

 Upisi

 

Kako zvuče truba, bubnjevi, flauta, čembalo … kad ih sviraju učenici glazbene škole, u srijedu (13.6.) imali su priliku čuti učenici prvog i drugog te šestih razreda. Naime, našu školu posjetili su učenici i učitelji Glazbene škole Alberta Štrige kako bi im predstavili mogućnosti upisa u ovu školu, koja u Križevcima kontinuirano djeluje još od 1945.

Među gostima sviračima bilo je i nekoliko naših učenika. Flautu nam je predstavila naša bivša učenica Jasmina Funtak, koja sada pohađa paralelno Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkog i Glazbenu školu Alberta Štrige. Izvevši popijevku Vuprem oči, odjel solo pjevanja predstavila  je naša sedmašica Antonija Poljak, a bisernicu Martin Bračun,  učenik 5. b razreda.

Polusatni koncert naših gostiju bio je prekidan zanimljivim informacijama o instrumentima. Te su zanimljivosti učenicima pričali profesori koji ih podučavaju, a na kraju smo doznali i da se zainteresirani mogu prijaviti za prijemne ispite u ljetnom roku i to 28. i 29. lipnja te u jesenskom roku 24. kolovoza.

Više o upisima u Glazbenu školu Alberta Štrige dostupno je na  https://glazbenaskolakrizevci.hr/upisi/

/Karla Ferenčak, 7.a/

Antonija Poljak – izvela je popijevku “Vuprem oči”

Martin Bračun svira bisernicu

Must Read