HomeRiV"Marinini masterchefovi"

“Marinini masterchefovi”

Novi dokumentarac naše filmske grupe

 

Učiteljica Marina Rodeš kuharsku grupu vodi od 2011.

Novi film naše filmske grupe o malim kuharima iz OŠ Đuro Deželić Ivanić-Grad zove se ”Marinini masterchefovi”. Film je snimio Marko Puškar, a Iva Šantić i ja, Paola Tukša bile smo novinarke te smo držale mikrofon i snimale  zvuk.

Na snimanju je bilo zabavno, ali i malo naporno jer su učenici, voditeljice kuharske skupine Marine Rodeš, radili u tri skupine i trebalo je dobro paziti gdje se događa nešto zanimljivo. Posebno mi se  svidjela sloga i organiziranost grupe malih kuhara. Učiteljica Rodeš kuharsku grupu vodi od 2011. godine. Neke njene učenike sudjelovanje u grupi motiviralo je da  upišu u usmjerenja za kuhare.

Zanimljivo je da je ove školske godine u kuharskoj grupi ostao samo jedan dječak, ali on ne odustaje. Petar – jedini dječak među njima rekao je da poziva sve dečke ne male kuhare te da kuhanje nije samo ženski posao, a nekoliko je djevojčica reklo da je baš Petar najbolji kuhar među njima.

Ovo ću snimanje pamtiti jer mi je to bilo prvo snimanje s našom filmskom grupom, a  i po odličnim jelima koje su mali kuhari napravili. Možda i ja pokušam napraviti nešto po njihovim receptima.

Ukoliko vas zanima što su to mali kuhari iz Ivanić-Grada spremili u dva školska sata pogledajte u videu ispod teksta. /Paola Tukša, 6. a/

Učiteljica Marina Rodeš i njeni mali kuhari

Must Read