Filmovi, ljubav i smrt

0
598

Preporučamo roman “Pošalji mi poruku”

Sofija je pomalo drugačija djevojčica i po mišljenju svoje najbolje prijateljice Sonje previše je kritična. Za Sofiju se može reći i da je romantična, ali kad u njihovu školu dođe Mat, najzgodniji dečko u razredu, ne pada joj napamet bilo što s njim jer su sve cure zaljubljene u njega.

No, kao što se u životu sve ne odvija onako kako bismo mi željeli, tako se i u romanu “Pošalji mi poruku”, Sofiji desi da se zaljubi u Mata unatoč tome što ga u početku ne simpatizira. U vrijeme kad se u njega zaljubi, Mat se suočava s teškim životnim problemima. Zašto on postaje njena ljubav i kakve veze s tom ljubavi ima smrt i snimanje filmova doznajete u novom romanu Sanje Pilić. Kao i svi njeni drugi romani i ovaj nema puno stranica te se može pročitati za samo nekoliko sati.

Ovaj roman književnice Sanje Pilić u listopadu je u Tuzli dobio nagradu Mali Princ. To je regionalna nagrada za dječje knjige i svake godine dodjeljuje se za područje Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. U obrazloženju nagrade između ostalog piše da je “riječ o romanu koji vjerno preslikava svakodnevnicu  mladih, čak i kad se susreću s težim životnim izazovima.”

Nagradom Mali Princ književnica Sanja Pilić uvećala je svoj popis nagrada. Naime, ova popularna spisateljica dosad je nagrađena nagradom Ivana Brlić Mažuranić, nagradom Večernjeg lista, nagradom Grigor Vitez, Mato Lovrak, Kiklop, te međunarodnom nagradom White Ravens /Paola Tukša, 6. a; fotografije preuzete s interenta/