Bili smo najbrojnija ekipa na 39. krosu Sportskih novosti

0
1167

Atletika

Ekipno 6. među osnovnim školama – najbolji pojedinac Marko Puškar –  11.  mjesto na 1500 m

Od 70-tak osnovnih škola koje su danas nastupale na 39. krosu Sportskih novosti,  mi smo bili najbrojnija ekipa. Trčalo nas je čak 64 ili gotovo svaki peti učenik naše škole, a ekipno smo osvojili 6. mjesto u konkurenciji osnovnih škola.

Najbolji pojedinačni rezultat postigao je Marko Puškar, učenik 7.b. On je osvojio  11. mjesto u utrci za dječake sedmih razreda na 1500 metara. Od djevojčica najbolji plasman ostvarila je sedmašica Emanuela Poljak koja se plasirala na 16. mjesto.

Bilo nam je lijepo u društvu brojnih natjecatelja iz više od 200 osnovnih i srednjih škola iz cijele zemlje. Sreli smo i učenike nekih križevačkih škola. Od križevačkih škola najbolje rezultate postigli su  ekipa OŠ “Vladimir Nazor” i gimnazijalci. Učenici Nazora bili su  treći  u konkurenciji osnovnih škola, a učenici Gimnazije Ivan Zakmardije Dijankovečki bili su pobjednici  u konkurenciji  srednjih  škola. Ugodnoj atmosferi na natjecanju pridonio je popularni pjevač Tony Cetinski, koji je pjevao neke od svojih najpoznatijih hitova. 

Poslije napornog natjecanje okrijepili smo se u MC Donaldsu. Na natjecanje su nas pratili naš mentor, učitelj tjelesnog Saša Šikić te učiteljice Branka Filipović i Đurđica Trakoštanec. U Zagrebu su nas dočekali  učitelj Darko Višak i učiteljica Silvija Ognjan-Podolski. /Ana-Marija Nemčić, foto: A.M.N.; fotografije ispod teksta preuzete su s portala Sportske novosti/

Autor agencija Cropix – preuzeto s portala Sportske novosti
Autor agencija Cropix – preuzeto s portala Sportske novosti
Autor agencija Cropix – preuzeto s portala Sportske novosti