HomeStilNemčić: Napravite sami poderane traperice

Nemčić: Napravite sami poderane traperice

 Vintage stil 

Naša praktična kolegica kaže da ne treba bacati novac već treba biti sam svoj majstor, a slijedi i uputa kako to učiniti

Poderane traperice posljednje tri, četiri  godine veliki su hit među ljubiteljima modnih trendova, a u našoj školi  “in” su od prošle školske godine, ali uglavnom među djevojčicama. Dječaci  ne „furaju“ takvu modu  pogotovo ne zimi, jer kažu hladno im je i u običnim trapericama.

Sve cure s kojima smo razgovarali kažu da su im takve vintage traperice „prekul“ i da ih nose u svakakvim kombinacijama. Uglavnom ih nabavljamo   u dućanima H&M, Bershka…   Cijene su im između 150 do 200 kuna.

Naša Ana-Marija Nemčić, također je ljubiteljica poderanih traperica, ali ona smatra da je je nepotrebno  davati puno novca za takve traperice. – Imate li kod kuće stare traperice samo napravite jednu ili dvije rupice na koljenima ili nekom drugom mjestu i to je to. Ne treba trošiti novac bez veze – kaže Nemčić. Ona  smatra da su poderane traperice poželjnije za toplo vrijeme, a u slučaju da ih baš poželi nositi kad je hladno ispod njih obuče tajice.

Preporuka naše praktične kolegice navela nas je i da potražimo još neke savjete kako napraviti „cool“ poderane traperice u vlastitoj režiji.

Ukoliko želite verziju traperica koje nisu skroz poderane nego imaju čitave vodoravne niti, onda takav zahvat treba načiniti s  rašpom za pete. Potrebno je nježno rašpati da se ne napravi rupa.

Sličan efekt može se dobiti ukoliko upotrijebimo škarice.  – Označite kredom komad koji želite izderati i nježno zarežite škaricama prateći vodoravne niti. A onda iz tih trakica izvadite vodoravne niti – piše lifex.hr, s kojeg smo „pokupili“ i prvu varijantu s rapšom. Ukoliko se odlučite isprobati svoju kreativnost neka to svakako bude  na starim trapericama kako to savjetuje naša kolegica Nemčić. /Gabrijela Jelak, 8.b; foto: G. J. i preuzeto s interneta/

Must Read