HRT u program vratio emisiju Školski sat

0
1121

Birajmo što gledamo

Emisija se emitira od ponedjeljka do petka na Drugom programu HRT-a

Lani u veljači u rubrici Povećalo kritizirali smo Hrvatsku radio televiziju jer je ukinula veći dio obrazovnog programa namijenjenog djeci. No, u ovom tekstu, kojim nastavljamo serijal tekstova vezan uz kampanju Birajmo što gledamo, hvalimo naš HRT jer došlo je do nekih promjena. Primijetili smo novu emisiju Rekreativac i povratak emisija Školski sat i emisije Notica, koja se bavi različiti glazbenim instrumenta. Ova emisija emitira se ponedjeljkom od 10 sati na Drugom programu HRT-a, a više u ovom tekstu pišemo o emisiji Školski sat.

Dio iz animirane špice

Emisija Školski sat , nije se emitirala nešto više od godinu dana, a ponovno je uvrštena u program u rujnu 2016. Traje pola sata, a emitira se na Drugom programu Hrvatske televizije od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu od 9.25, a repriza je od 16.40. Teme emisije vezane su uz školsko gradivo, i sve ostalo vezano uz školu. Emisija je dinamična, informativna i ozbiljne teme pokušava prikazati, na nama djeci, razumljiv i zabavan način.

Dio iz animirane špice

Uz voditelja Ivana Planinića u studiju su često razni gosti koji pričaju o temi, a u sklopu emisije prikazuje se i niz kratkih reportaža. Tako se npr. u emisiji Spavači i nespavači, emitiranoj 21. prosinca, moglo vidjeti nekoliko kratkih reportaža o životinjama spavačima i nespavačima. U studiju je o toj temi pričala stručna suradnica Andrea Lucić, a za duhovite upadice vezane uz temu bili su zadužene ekipe spavača i nespavača – Tin, Leon, Bruno i Borna. Oni su o temi govorili iz kreveta, šatora i pored neke vrste logorske vatre.

Emisija se svaki dan bavi jednim područjem pa smo tako danas, u prvoj emisiji nakon pauze zbog zimskih praznike, mogli gledati Elektricitet – temu iz fizike. U utorak nas očekuje tema iz povijesti – Grčke kolonije, a u srijedu možemo u temi iz biologije naučiti ponešto o kostima i mišićima. U četvrtak je na redu književnost, a tema emisije je Bajka. Posljednja emisija u ovom tjednu vezana je uz poduzetništvo a naziv emisije je Zvončica, mrav, teslići i mići trsaćani. Emisije se mogu i naknadno pogledati   na HRTi.

U narednom tekstu pisat ćemo o novoj emisiji „Rekreativac“. / Emanuela Koretić, 7. a; fotografije preuzete s interneta/