Home Kultura Literarni kutak Četvrtaš Krunoslav Knezić dobitnik specijalnog priznanja

Četvrtaš Krunoslav Knezić dobitnik specijalnog priznanja

Natječaj županijske Turističke zajednice

 

Četvrtaš Krunoslav Knezić dobitnik je specijalnog priznanja  na natječaju “Volim Podravinu i Prigorje”,  za svoj literarni rad. Natječaj je organizirala Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, a Krunoslav je priznanje primio u Koprivnici 27. travnja. Dodjeli su prisustvovali i Krunoslavova mentorica Marina Golec i ravnatelj Stjepan Lučki.

S prijema nagrađenih učenika
S prijema nagrađenih učenika

U kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola bilo je 50 literarnih radova, a u kategoriji likovnih radova na natječaj je je prijavljen čak 151 likovni rad učenika iz 18 osnovnih škola. U zasebnoj kategoriji ocjenjivani su i likovni radovi vrtićanaca.

U nastavku pročitajte literarni rad našeg Krunoslava. /Ana-Marija Nemčić, 7.b; foto: S.L. i preuzeto s web stranice TZ KKŽ/

Djelima svojim zadužili su županiju

Potkraj siječnja ove godine u novinama sam pročitao da je preminuo Josip Friščić. Ta vijest jako je ražalostila moje roditelje koji su mi ispričali mnogo toga o njemu. Zaključio sam da je bio jedan od najpoštenijih političara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Od roditelja sam saznao da je imao šezdeset šest godina i da je bio veoma skroman i pošten čovjek. Ponešto sam istražio o njegovom političkom djelovanju i saznao sam da je bio šesti predsjednik Hrvatske seljačke stranke, ujedno je bio i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i župan Koprivničko-križevačke županije. Svakome je uvijek želio dobro i svima je htio pomoći čime je pokazao svoju divnu osobnost i svoje pošteno ponašanje.

Za vrijeme Domovinskog rata brinuo se za prognanike i izbjeglice. Volio je sport i sportska događanja, posebno nogomet.

Poznato je da je 2011. godine dobio nagradu Koprivničko-križevačke županije za životno djelo što je još jedan dokaz da je bio veliki domoljub i veoma vrijedan i pošten čovjek pa ja mislim da je svojim radom i djelima zadužio našu županiju i sve njene stanovnike da ga se zauvijek sjećaju i odaju mu počast. /Krunoslav Knezić, 4. razred, mentor: Marina Golec/

Četvrtaš Krunoslav Knezić

Must Read