Skip to Content

Strsoglavec i Miklečić naši najbrži plivači

Obuka plivanja

STRSOGLAVEC I MIKLEČIĆ NAŠI NAJBRŽI PLIVAČI

Plivanje 3- l

Od 5. do 9. svibnja trećaši i četvrtaši učili plivati na koprivničkim bazenima

Plivanje 5- lJosipa Strsoglavec iz PŠ Bočkovec i Mihael Miklečić iz PŠ Fodrovec, pobjednici su natjecanja u plivanju održanog na koprivničkim bazenima 9. svibnja, posljednjeg dana obuke plivanja za učenike trećih i četvrtih razreda naše škole. (Četvrtaši su bili samo iz PŠ) . To je natjecanje među našim učenicima pokazalo da su najbrži plivači učenici Fodrovca. Naime,   čak je četvero fodrovčana osvojilo neko od prva tri mjesta na natjecanju.

No, natjecanje je bilo tek dio petodnevnih događanja na bazenima u Koprivnici. Helena Kemenović, trećašica iz matične škole, rekla nam je da je njoj bilo “najbolje kad je plivala u dubokom”. Uz Melani Santo, ona je jedina od trećaša matične škole otprije bila dobra plivačica, pa je bez problema “zaradila” diplomu plivača A.

Doznali smo da je uz  Helenu i Melani, diplomu plivača A među učenicima matične škole dobila je još jedino Gabrijela Koretić. Ona nije imala predznanje iz plivanja, ali je u 5 dana odlično savladala plivanje i postala A plivačica. Prema riječima razrednice Marine Golec, još troje njenih učenika dobilo je diplomu plivača B, a 7 učenika ostalo je bez diplome i još će  se morati  truditi da bi bili samostalni plivači. Plivanje 1-l

Pod vodstvom Vlade, Sonje, Igora i Mihaela naši su učenici učili plivati prsno i leđno, a rekli su nam da su im od rekvizita s kojima su savladavali plivačke vještine najdraži bili crvići.

Obuku plivanja za naše učenike već niz godina financira Koprivničko-križevačka županija. /fotografije Lidija Marinković/

 

Druga i treća mjesta osvojili su….

Plivanje 9- lOsim već spomenutih učenika Josipe Strsoglavec i Mihaela Miklečića koji su na natjecanju osvojili prva mjesta, izdvajamo i preostale rezultate.
Među djevojčicama drugo mjesto osvojila je Terezija Šamuga, a treće Lucija Kušec. Obje su iz PŠ Fodrovec. U konkurenciji dječaka drugi je bio Ante Jelak iz PŠ Fodrovec, a treći Antonelo Pavliček iz PŠ Gregurovec.