HomePovećaloUčenici ogorčeni jer moraju biti bosi kad im nestanu papuče

Učenici ogorčeni jer moraju biti bosi kad im nestanu papuče

Maca papučarica

UČENICI OGORČENI JER MORAJU BITI BOSI KAD IM NESTANU PAPUČE

Ove dvije različite papuče 31. 3. učenici su primjetili u školskom dvorištu
Ove dvije različite papuče 31. 3. učenici su primjetili u školskom dvorištu

Ravnatelj: Do problema dolazi jer učenici zaduženi za ormariće nisu dovoljno brižni

-U studenom mi je nestala jedna tenisica, pa sam kući morala ići u papučama. Prijavila sam slučaj razrednici i pedagoginji, ali rezultata nije bilo, drugu tenisicu nisam nikad pronašla. Prošli tjedan nestale su mi i papuče, pa sam cijeli dan u školi morala biti bosa – ispričala nam je Lucija Ocvirek iz 7. a.

– Mama je bila ljuta kad sam joj rekla da mi mora kupiti nove papuče za školu jer mi je jedna papuča nestala. Bilo je to prije tri tjedna, nakon što me dva dana nije bilo u školi- rekla nam je Darija Šok, učenica 8. a razreda.

Najviše problema posljednja tri tjedna

No, Darija i Lucija nisu jedine. U anketi koju smo proveli (27.3. 2014.) ukupno je 78 učenika izjavilo je da je tijekom ovog polugodišta imalo probleme s papučama, a najviše problema zabilježeno je posljednja tri tjedna.

Svoje papuče dio učenika naknadno je ipak uspio pronaći, no kad ih nađu uglavnom više nisu za upotrebu. Na to nas je upozorila petašica Katarina Pacur. – Kad sam pronašla svoje šarene starke bile su potrgane, pa sam ipak morala nabaviti nove – ispričala nam je Katarina i dodala da je ljuti što ponekad u papučama i cipelama nađe koru od banana i otpatke od sendviča.

Ormarić nasuprot kemijskog kabineta
Ormarić nasuprot kemijskog kabineta

Razgovarajući s učenicima o problemu papuča, neki od učenika potvrdili su nam da su vidjeli starije učenike kako razbacuju papuče i gađaju se s njima. Nerijetko učenici po jednu papuču znaju vidjeti u školskom dvorištu, u koševima za otpatke ili u zahodima. Bilo je i slučajeva da su neki učenici viđeni da ormariće s papučama guraju po hodniku ili da nogama lupaju u vrata ormarića ne bi li ih razvalili.

O problemu papuča raspravljat će se na Učiteljskom vijeću

Na problem smo se požalili i ravnatelju Stjepanu Lučkom. Njegovo je mišljenje da do problema s papučama dolazi jer učenici zaduženi za ormariće nisu dovoljno brižni. – Kad se papuče izvade iz ormarića, zaduženi učenik trebao bi zaključati ormarić, a isto treba učiniti i kad nastava završi i svi pospreme papuče u ormariće. Da se tako čini problema ne bi bilo jer ormariće učenici uglavnom oštete kad ostanu otključani- rekao nam je ravnatelj Lučki. Napomenuo je i da će se o problemu papuča i razvaljivanja ormarića raspravljati na Učiteljskom vijeću.

Domar Ivica Biškup i ravnatelj Stjepan Lučki
Domar Ivica Biškup i ravnatelj Stjepan Lučki

Nadamo se da će to biti što prije, jer posljednjih tjedana situacija oko papuča sve je nesnošljivija. Neke učenike koji rade nepodopštine s papučama i ormarićima to očito zabavlja, no zabavno nije roditeljima koji po nekoliko puta u školskoj godini moraju kupovati nove papuče. Zabavno nije ni učenicima koji ostaju bez papuča, a oni su posebno ogorčeni jer moraju biti bosi. Naime, taj dan kad ne mogu pronaći svoje papuče cijeli dan u školi provode bosi, samo u čarapama. /Josipa Ivšak, 7.a; fotografije: Veronika Tomak, Lorena Hubina 7.a/

Ravnatelj: Nekoliko papuča spremljeno u podrumu

Ravnatelj Stjepan Lučki rekao nam je da je nekoliko pari papuča nakon prvog polugodišta spremljeno u podrum jer ih učenici nisu odnijeli kući. Napomenuo je i da ih nitko nije došao tražiti. Rekao nam je i da je jednom obišao sve razrede u potrazi za vlasnikom jedne tenisice, ali nitko se nije javio da je tenisica njegova.

Domar: Svaki tjedan popravim barem 3 razvaljena ormarića

Domar Ivica Biškup, gotovo svaki tjedan popravlja razvaljene ormariće. – U prosjeku popravim barem 3 ormarića tjedno. Češće su potrgani ormarići na katu, a rjeđe u prizemlju gdje su učenici nižih razreda- ispričao nam je domar Biškup.

I Mihael u školi bio bos

Mihael Šok 5.a – Prvi puta papuče su mi nestale lani u studenom. Roditelji su mi kupili nove. Te su papuče nestale u veljači. Nestanak papuča prijavio sam razredniku i taj sam cijeli dan u školi morao biti bos.

Lucija Furmeg 5.c – Nakon što su mi papuče nestale pronašla sam ih u smeću, ali više nisu bile za uporabu jer su bile potrgane. Mama mi je kupila nove, ali se ljutila što ih mora ponovno kupovati.

Must Read