Home O nama Vampir nije, a krv pije

Vampir nije, a krv pije

Flappy bird

VAMPIR NIJE, A KRV PIJE

60913086-flappy

Zanima me hoće li i u našoj školi biti ponuda za prodaju mobitela s popularnom igricom

“Vampir nije, a krv pije?-Flappy bird“. Takve i slične statuse objavljivali su moje kolegice i kolege razmijenjujući iskustva u vezi igrice Flappy bird. Po tome sam mislila da je igrica bezveze i da mi nije potreba.

No, kada sam vidjela brata da je i on igra, ipak sam išla probati. Naravno, navukla sam se kao i milijuni ljudi diljem svijeta. U našoj školi igrica se također masovno igra. Po hodnicima škole može se, posljednja dva tjedna, vidjeti učenike kako igraju gotovo isključivo Flappy bird.

Nije to posebno uzbudljiva igrica, ali to vođenje male ptičice između prepreka (cijevi) toliko je zarazno, pa se vrlo lako navući na igricu i satima lupkati po zaslonu kako bi ptičicu uspješno proveli između prepreka i osvojili bodove.

Na eBayu nude iPhone s Flappy Bird za 90.000 dolara

Ne znam ima li učenika u našoj školi koji se nisu okušali u igrici Flappy Bird, ali otkad sam pročitala da je prošli tjedan tu igricu njen kreator Vijetnamac kreator je Dong Nugyen povukao iz App Storea i Gogle Playa, pred očima mi iskaču dolari. Naime, kad je igrica povučena na eBayu su se, kako sam pročitala na internetu, pojavile ponude o prodaji iPhone 5 s inastaliranom igricom za 90.000 dolara. To povlačenje igrice čini mi se čudnim potezom, jer kažu da je igrica skinuta više od 50 milijuna puta i da je njen autor počeo zarađivati veliki novac na igri. Navodno više od 50.000 dolara, ali su ga počeli nervirati komentari igrača na igricu, pa ju je i sam zamrzio.
Jeli to tek potez kreatora igre da dodatno zainteresira za svoju igricu ili će biti dosljedan, pa se igrica doista više neće moći nabaviti, tek će se vidjeti. Mene više zanima hoće li i kod nas u školi biti ponuda sličnih ovoj na eBayu. Ukoliko doznam za takvu kupoprodaju, pa makar i s nekoliko nula manje, pisat ću odmah o tome.
Vjerojatnijim mi se čini da će nas zaluditi neka nova igrica i pitam se koja će to biti. Zato ću, za koji tjedan, ponovno provjeriti što se igra u vrijeme odmora na školskim hodnicima. /Lucija Hrg, 8.a; fotografija preuzeta s interneta/

Must Read

Ravnatelj Lučki: U školi bacamo hranu jer djeca imaju loše prehrambene navike

Ravnatelj Lučki poziva roditelje da razmisle treba li djeci davati džeparac za sendviče ako se hrane u školskoj kuhinji

U našoj školi baci se gotovo polovica obroka kuhanih za učenike

Puna kanta bačene hrane, prizor je kojeg gotovo svakodnevno možemo vidjeti pred našom školskom kuhinjom nakon završetka obroka u svakoj smjeni. Doznali...

Supertalent Matej Mateković može vrtjeti čak 33 koluta

Nakon nastupa u Supertalentu kolege iz škole mu više ne govore da je to hobi za djevojčice

Pravobraniteljici za djecu lani prijavljeno 1588 kršenja dječjih prava

Prema podacima MUP-a lani su registrirana 4 kaznena djela teškog ubojstva djeteta Uredu pravobraniteljice za djecu može...

„Drugi“ – projekt HRT-a o različitosti i toleranciji

Sedmaši o toleranciji učili na satu likovnog Pano na hodniku u našoj školi podsjeća nas da...