HomeGost urednikPele iz Ćićevca u prvoj momčadi Partizana sa 16 godina

Pele iz Ćićevca u prvoj momčadi Partizana sa 16 godina

Svi koji poznaju Mihajla Petkovića, šesnaestogodišnjeg nogometaša Ćićevca, sada prvotimca Partizana, kažu da su shvatili, čim su ga prvi puta vidjeli na terenu, da  izvanredan talent i igrač koji će jednog dana proslaviti svoje rodno mjesto.

Da će biti najmlađi nogometaš koji je ikad potpisao profesionalni ugovor s Partizanom (imao je samo 15 godina) i da će na svom debiju napraviti fenomenalnu gol-asistenciju, to je bilo iznenađenje samo onima koji ga ne poznaju. Samo nekoliko dana od njegova nastupa za reprezentaciju  srpska nogometna publika ispitivala je nas mještanje Ćićevca o mladom talentu te se o njemu naveliko pisalo.  

Za nas koji ga poznajemo, njego uspjeh je sasvim očekivan. Mihajlo je na terenu neustrašiv, nesebičan, pametan i lucidan, kao i na školskim utakmicama. Uvijek je bio timski igrači i radije asistirao, nego da sam da gol. Takvi su nogometaši rijetki i najviše vrijede.

Mihajlo je  odgovorio na nekoliko pitanja odmah nakon debija za prvu momčad FC Partizana u utakmici između FC Partizan i FC Sileks.

Kada se rodila vaša ljubav prema nogometu?

Ljubav prema nogometu postoji od mog rođenja, ali ozbiljnije je krenulo kad sam imao pet godina.

Koliko dugo igrate nogomet?

Nogomet igram već 11 godina.

Kako ste se osjećali kad vam je ponuđen profesionalni ugovor?

Teško je opisati taj osjećaj. Bila sam jako uzbuđena jer mi se ostvario jedan od mojih snova.

Mihajlo Petković

Kako ste se slagali s ostalim igračima?

Sve ih poštujem jer su puno stariji od mene. Slušam i prihvaćam njihove savjete i na terenu i van njega.

Jeste li ikad pomislili da ćete postići takav uspjeh?

U početku nisam, ali kako je vrijeme prolazilo, sve sam se više uvjeravao u ono što mi se danas događa. Naravno, ovo je tek početak.

Što je za vas reprezentacija, budući da ste već dugo član srpske reprezentacije?

U reprezentaciji sam od prvog okupljanja svoje generacije. Sudjelovao sam na svim okupljanjima reprezentacije. Danas je to sve puno ozbiljnije, naravno. Kvalifikacije za Europsko prvenstvo očekuju nas u ožujku, a svi mi jedva iščekujemo kvalifikacije jer nas smatraju jednom od boljih generacija. /Sanja Ivanović/

Izvorni članak objavljen je u školskom digitalnom časopisu ĐAČKA ISKRA.

Must Read