HomeGost urednikOsmijeh na licima djece Ćićevca ove je godine veći nego ikad

Osmijeh na licima djece Ćićevca ove je godine veći nego ikad

Za nekoliko dana dolazi Nova godina, vrijeme kada Djed Mraz napušta svoju kuću na Sjevernom polu i dolazi u dječje domove širom svijeta. “Djed Mraz treba pomoć”, kažu dobri ljudi iz “Okulara” koji su ove godine organizirali ovu plemenitu akciju prikupljanja poklona za djecu!

Prikupljanje donacija za darivanje službeno je započelo 5., a završilo 25. prosinca. U suradnji s organizacijom “Osmijeh na dar” pripremljeno je sedamdeset paketa, a u humanitarnoj akciji sudjelovalo je više od stotinu donatora. Donacije su se mogle dostavljati na štand ispred “Okulara”, ali to nije bio jedini način da netko pokaže svoju dobrotu. To pokazuje činjenica da su donacije stizale čak i kad štand nije bio postavljen. Štoviše, imali smo slučaj kada se obitelj iz Švicarske sjetila svoje domovine i odlučila pomoći i razveseliti djecu Ćićevca. Među lokalnim donatorima je i osoblje našeg poštanskog ureda i mnogi drugi.

Ove godine akcija je prošla više nego dobro. Ponosni smo na naš „Okular“ koji već nekoliko godina uveseljava najmlađe članove naše zajednice.

Građani općine Ćićevac iskazali su solidarnost. Moramo priznati da nam pomisao na sedamdeset djece koja se ove godine raduju poklonima doista grije srce.

Hvala svima, ove godine ste bili nečiji Djed Mraz!

Autor: Mina Stojanović

Izvorni članak objavljen je u školskom digitalnom listu  ĐAČKA ISKRA.

Must Read