Home Predstavljamo Koprivnički srednjoškolac Timon Fabijanec, izabran za predstavnika naše Županije u Nacionalnom vijeću...

Koprivnički srednjoškolac Timon Fabijanec, izabran za predstavnika naše Županije u Nacionalnom vijeću učenika

Našu školu  predstavljala je učenica 7.b razreda Petra Kušec

U srijedu 27. studenoga putem aplikacije Teams održan je izbor predstavnika u Nacionalno vijeće učenika. Na izborima su sudjelovali predstavnici učenika iz srednjih i osnovnih škola naše županije. Našu školu predstavljala je Petra Kušec, učenica 7.b razreda.

Na početku sastanka moderatorica Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine, predložila je dnevni red. Nako toga su nam se  obratili Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije i njegov zamjenik Ratimir Ljubić. U svojim izlaganjima naglasili su da im je bitno da se naš glas, glas učenika čuje.

Uslijedilo je predstavljanje prisutnih učenika.  Svatko od nas se ukratko predstavio, a potom su se neki sami  odlučili kandidirati za predstavnika u Nacionalnom vijeću učenika.  Kandidiralo se 7 učenika: Timon Fabijanec, Katarina Šabarić, Nika Šprem, Josip Rašan, Eva Petrović, Luka Kiš i Leonarda Pandur. Glasanje je održano putem upitnika Google obrasci. Najveći broj glasova dobio je srednjoškolac Timon Fabijanec iz Srednje škole Koprivnica. Nakon što je izabran Fabijanec je rekao  da mu je jako drago što su ga izabrali i da je spreman saslušati naša mišljenja i ideje te se zalagati za nas učenike.

I meni je bilo jako  drago što sam imala priliku predstavljati našu školu i zahvalna sam učenicima koji su me izabrali. /Petra Kušec, 7.b/

Must Read