HomeRiVUčenici Centra Vinko Bek pohvalili našu audiodeskripciju za film “Novac”

Učenici Centra Vinko Bek pohvalili našu audiodeskripciju za film “Novac”

Slijepi i slabovidni učenici Centra rado glume u dramskim predstavama za koje pišu i scenarije

Učenici 3. razreda usmjerenja za poslovne tajnike Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, pohvalili su danas našu aduiodeskripciju za film “Novac”. Rekli su da su zahvaljujući dodatnim komentarima izrečenim u audiodeskripciji uspjeli razumjeti film. Susret s učenicima Centra Vinko Bek održali smo putem aplikacije  Cisco Webex, a prisustvovali su mu svi učenici usmjerenja za poslovne tajnike, njih 8, te njihov razrednik Mirko Jerković.

Film “Novac” i projekt  “Senzibilizacijom do integracije” koji smo tijekom prošle školske godine provodili u suradnji s  Udrugom za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator, učenicima Centra Vinko Bek predstavila je osmašica Lea Harča. Od učenika prisutnih na druženju doznali smo da oni rijetko koriste film u nastavi jer ima malo filmova s audiodeskripcijama.

Predstavljanje filma “Novac” učenicima 3. razreda usmjerenja za poslovne tajnike Centra Vinko Bek

Naše druženje iskoristili smo i da saznamo kakvim se aktivnostima bave učenici Centra. Doznali smo da oni  rado sudjeluju u dramskoj skupini. Učenica Katja rekla nam je da je ona u posljednjoj njihovoj predstavi “Put snova” glumila glavnu ulogu, a uloga je zahtijevala i da pjeva.  Za tu svoju predstavu učenici su sami napisali i scenarij. Rekli su nam i da jedva čekaju da prođe pandemija da ponovo mogu imati dramsku  skupinu. Završetak pandemije jedva čekaju i jer se njihov život  jako promijenio, pogotovo onima koji tijekom tjedna stanuju u domu u sklopu Centra. – Zbog pandemije se puno manje družimo, ne možemo izlaziti iz doma i stalno moramo nositi maske – kazala nam je Katja.

No, usprkos pandemiji oni marljivo uče, a čak 6 učenika izjavilo je da već razmišlja i o nastavku školovanja. Katja razmišlja o studiju novinarstva,  Emil se planira školovati za svećenika, Karla želi studirati logopediju, a Marko povijest. Danijel, za kojeg njegov razrednik Mirko Jerković kaže da ima sve odlične ocjene, još ne zna koji bi studij upisao, ali bi svakako želio nastaviti školovanje.

Na kraju našeg susreta poželjeli smo im da ostvare sve svoje planove  i najavili da ćemo i za neki od naših narednih filmova napraviti audiodeskripcije. /Lea Harča, 8.b; foto: S.L./

Must Read