Home O nama Naša Silvija poručuje nam da joj nedostajemo

Naša Silvija poručuje nam da joj nedostajemo

 Zbog korone zatvoren dućan nasuprot  škole

„Novo normalno“ kako se popularno naziva vrijeme otkad vlada korona virus promijenilo je neke naše navike, pa tako više ne možemo iz škole pod odmorima. Zbog korone se također zatvorila trgovina nasuprot škole te više ne viđamo osobu, koju smo viđali gotovo svaki dan tijekom školske godine još od našeg prvog razreda. To je prodavačica  Silvija Tremski. Silvija kako smo je obično zvali,  uvijek  nas je dočekivala raširenih ruku i s osmjehom na licu. Zanimalo nas je kako se ona snašla otkad više ne radi u trgovini i nedostajemo li i mi njoj.

-U trgovini radim preko 20 godina, još otkako sam završila srednju školu.  Nedostaju mi djeca.  Lijepo smo se družili, kao da i ja s njima idem u školu. S njima sam odrastala i ja. – rekla nam je  naša Silvija nekidan ispred dućana. Tamo smo je pozvali jer je zbog korone u školu dozvoljen ulazak samo zaposlenima i učenicima. Vrlo rado se odazvala na naš poziv, rekavši da joj  je drago da smo je se sjetili.

Silvija Tremski i Petra Kušec

Kod Silvije smo obično išli kupovati sendviče i grickalice, ali i družiti se i razgovarati s njom. Trgovina nam je bila kao neko utočište, mjesto na kojem smo voljeli provoditi vrijeme prije škole i pod odmorima. – Oni su se tu osjećali kao doma. Ja uvijek znam tko je u koga zaljubljen, tko za kim pati. Tu se sve priča jer oni znaju da ja neću  prenijeti dalje – kazala nam je Silvija, dodavši da je i ona išla u našu školu i da joj je razrednik bio Leo Kržek.   – Bio nam je dobar razrednik. Sad je i on u penziji, i njegova supruga i učiteljica Ivanka Višak i Đurđica Trakoštanec,  i još nekoliko  učitelja koji su radili dok sam ja tu išla u školu –  prisjetila se Silvija.

Ispričala nam je i da sad nigdje ne radi, već je prijavljena na biro za zapošljavanje i dok čeka hoće li se ukazati kakva prilika za posao pomaže svojoj obitelji u poljoprivrednim poslovima. Dodala je i da se nada da će trgovina opet biti otvorena čim završi situacija s koronom jer bi se ona najradije vratila u ovu trgovinu u kojoj je provela tolike godine.

Svi mi se također  nadamo da će se trgovina opet otvoriti te da ćemo se opet moći družiti ispred dućana i pričati s našom Silvijom. /Petra Kušec, 7.b; foto: S. L./

Must Read