Home Predstavljamo Igrom uloga sedmaši se okušali u suočavanju s digitalnom dramom

Igrom uloga sedmaši se okušali u suočavanju s digitalnom dramom

Zamislite da ste na mjestu osobe kojoj se upućuju pogrdni komentari

Neki od nas bili su pozitivci, a neki negativci u digitalnoj drami u čijem središtu je bila po svemu uzorna djevojčica. Različita od ostalih bila je tek po oblačenju, izvrsnom poznavanju dva jezika, čestim putovanjima s roditeljima i pohvaljenim novinarskim radovima. Iskra koja je pokrenula lavinu negativnih komentara na Facebooku bila je pohvala razrednice njenoj posljednjoj reportaži u školskom listu, i to pred cijelim razredom.

Učenici 7. b – radionica “Digitalna drama”

U ovoj digitalnoj drami, mi učenici 7.b,  ipak nismo stvarno sudjelovali. Ovaj  nam je scenarij poslužio da na Erasmus+ radionici “Digitalna drama: i rješenje sukoba” (održana je 28. 10. 2020), igrom uloga osvijestimo kako se suočiti s digitalnom dramom. 

Nakon igranja ove igre te gledanja filma u kojem o strategijama rješavanje digitalne drame govore naši vršnjaci, zaključili smo da je najbolje  sa svojim prijateljima raspravljati uživo. Ukoliko se upuštamo u raspravavljanje o nekim temama na internetu trebamo paziti da nikog ne vrijeđamo. To su zaključile sve naše radioničke grupe. Grupa čije su članice bile Petra, Lana, Patricija i Tihana, na kraju igre poručile su i slijedeće: “Zamislite si da ste na  mjestu osobe kojoj su upućeni pogrdni komentari”. /Ivona Siladi, 7.b; foto: S.L./

Radionica je 29. 10. održana i u 7. a razredu

Must Read