HomeGost urednikDvoje mladih iz Ćićevca u UNICEF-ovom Odboru za mlade

Dvoje mladih iz Ćićevca u UNICEF-ovom Odboru za mlade

Na Svjetski dan mladih (28. rujna), UNICEF-ov Odbor za  mlade (za području Srbije) primio je 14 novih članova, od kojih dvoje iz Ćićevca. To su Aleksandar Nešić i Jovana Janev. Budući da je Ćićevac mali grad, imati dva predstavnika u UNICEF-u* velika je čast i privilegija.

Članovi su prije prvog zasjedanja Odbora za mlade informirani o ciljevima  U-Report* platforme. (* U-Report je društvena platforma UNICEF-a, koja u cilju pozitivnih društvenih promjena omogućava mladima iz cijelog svijeta da javljaju svoja mišljenja i pišu članke o temama koje ih zaokupljaju.)

U cilju informiranja o U-Report platformi održan je i međunarodni sastanak, koji su organizirali U-Reporteri iz Uzbekistana. Sudjelovalo je oko 70 sudionika iz različitih zemalja širom svijeta: Bugarske, Moldavije, Rumunjske, Ukrajine i, naravno, Srbije i Uzbekistana. Svaki je tim predstavio ono što su nedavno radili u svojim zemljama, ali bilo je i druženja, opuštenih razgovora i razmjene kontakata na društvenim mrežama.

Prvi sastanak Odbora za mlade održan je 7. rujna. Stari članovi Odbora, kao i predstavnici UNICEF-a, objasnili su važnost Odbora i što će se događati u godini koja je pred nama. Svaki sljedeći korak ovisi o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i to je razlog zašto ćemo jednom ili dva puta mjesečno imati video-konferencije. Zadaci za članove Obora nisu dodijeljeni na prvom sastanku, već se to naknadno dogovarati. Sljedeći sastanak odbora zakazan je za listopad.

Na Svjetski dan mladih – 28. rujna – imali smo još jedan sastanak o platformi U-Report. Taj sastanak nije bio međunarodni već su na njemu o platformi informirani predstavnici različitih organizacija iz Srbije. Oni koji na njemu nisu bili mogu nam se pridružiti i svoje mišljenje o temama važnim za mlade iznijeti na   https://serbia.ureport.in/  

Novinarka: Јovana Janev
Fotografija Unicef ​​/ Nemanja Pančić
Originalna članak dostupan je u školskom digitalnom časopisu ĐAČKA ISKRA

Must Read