HomePovećaloUčiteljica Mamić: Nakon ulaska u razred shvatila sam da je moj poziv...

Učiteljica Mamić: Nakon ulaska u razred shvatila sam da je moj poziv rad s djecom

Dvije učenice svojim su učiteljicama još u subotu  čestitale Dan učitelja

Sutra se obilježava Dan učitelja, a dvije novinarke “Klinčeka” Lea Hrandek i Valerija Puškar uranile su s čestitkama i na izvannastavnim aktivnostima održanim u subotu (3. 10.)  čestitale su učiteljicama. Čestitale su  voditeljicama  likovne grupe Tijani Mamić  i origami grupe Luciji Habun. Osim što su im čestitale poklonile su im i sitnice e koje su same izradile. Iskoristile su priliku i za novinarski zadatak te su nekoliko pitanja postavile učiteljici Tijani Mamić.  

Valerija Puškar ukrase na fotografiji pripremila je za učiteljicu likovnog

Što Vas najviše veseli, a što rastužuje u učiteljskom poslu?

Najviše me veseli kada vidim da djeca uživaju i trude se u radu. Najdraži dio dana mi je kada vidim da je dijete zadovoljno onime što je napravilo i kada bude ponosno samo na sebe. Rastužuje me što neka djeca, nažalost,  imaju probleme koje ne bi trebali imati kao djeca. Svako dijete trebalo bi imati veselo djetinjstvo puno ljubavi i pažnje.

Zašto ste postali učiteljica?

Učiteljica sam postala na nagovor roditelja. Moj životni san bio je da se bavim umjetnošću i to restauracijom, ali moji roditelji su smatrali da to nije posao od kojeg bih mogla živjeti. Kompromis smo našli tako da studiram učiteljski studij, ali s pojačanim likovnim. Nakon prvog ulaska u razred i druženja s djecom shvatila sam da je ipak moj poziv rad s djecom, poučavanje i promatranje djece kako svakim danom uče i otkrivaju nove stvari. Lijepo je znati da smo mi učitelji velikim dijelom zaslužni za njihov napredak.

Jeste li  o zanimanju  učiteljice razmišljali još od djetinjstva?

Kada sam krenula u školu vrlo kratko sam htjela biti učiteljica. Kao i svako dijete moja učiteljica bila je moj najveći uzor pa sam htjela biti poput nje. Kako sam odrastala moje želje o tome čime se želim baviti su se mijenjale od doktorice, medicinske sestre, glazbenice, ali na kraju ipak sam postala učiteljica i jako sam zahvalna što mogu raditi taj posao. /Lea Hrandek i Valerija Puškar; foto L.H. i V.P./

Valerija Puškar ovaj je vijenac izradila za učiteljicu prirode
Lea Hrande ovaj i ukrase od papira na preostalim fotografijama pripremila je za voditeljicu origami grupe

Must Read