Home Kultura Urednik Modre Laste hvalio "Klinček" na državnoj razini LiDraNa

Urednik Modre Laste hvalio “Klinček” na državnoj razini LiDraNa

Dobar omjer učeničke kreativnosti i profesionalno uređenog portala – rekao je Kepeski

“Klinček ima dobru dramaturgiju naslovne stranice, dovoljnu količinu različitih elemenata i glavnu “robu” na naslovnici. To je list s dobrim  omjerom učeničke kreativnosti i profesionalno uređenog portala. Samo nastavite tako, to je odličan put”. To je jučer na Okruglom stolu državne razine Lidrana za školske listove,  rekao Neven Kepeski, urednik “Modre Laste” i član povjerenstva za školske listove.

Školski listovi uvršteni na državnu razinu LiDrana; na naslovnoj fotografiji Neven Kepeski, urednik Modre Laste

Kepseki je kao jedan od članova povjerenstva, imao zadatak komentirati svaki od 15 digitalnih listova osnovaca te srednjoškolske listove izabrane na državnu razinu LiDraNa. Anita Šojat i Marko Baus, također članovi povjerenstva, istaknuli su da je kvaliteta školskih listova svake godine na sve većoj razini. Za svaki školski list naveli su njegove prednosti te slabosti. Preslušavajući snimku okruglog stola, uočili smo se  da su pohvale prevladavale jer, kako je istaknuo Kepeski, na državnu razinu izabrani su najbolji. Jedna od općih primjedbi bila je da u školskim listovima nisu dovoljno zastupljene sve novinarske vrste.

Mentori i učenici urednici školskih listova izabrani na državnu razinu LiDraNa

Okrugli stol na kojem se moglo doznati i puno korisnih savjeta o dizajnu školskih listova, jučer je   umjesto u Šibenku, kako je to bilo uobičajeno predhodnih godina, održan online putem aplikacije Adobe Conect. Tajnik povjerensta Srećko Listeš, istaknuo je kako se nada da iduće godine susret Lidranovaca neće biti online. Svima se svidio njegov prijedlog da svi prisutni uključe mikrofone i pozdrave se pljeskom te je okrugli stol završio glasnim pljeskanjem. /Lea Harča; foto: snimke ekrana/

Must Read