Home Predstavljamo Šestaši pisali slogane za reklamu svog razreda

Šestaši pisali slogane za reklamu svog razreda

Na satu medijske pismenosti učenici 6. a učili o hvatačima pažnje i idejama reklama

Da su psiholozi, važan dio tima stvaratelja reklama, naučili smo jučer u knjižnici na radionici medijske pismenosti pod nazivom “Hvatači pažnje i ideje u reklamama”. Zadatak psihologa je da u reklamu “ugrade” sastavnice koje će publiku zainteresirati za reklamu i potaknuti ga da čezne za reklamiranim proizvodom i uslugom. Naravno i na akciju odnosno kupnju reklamiranog.

Razgovarali smo i čestim idejama reklama zatim smo gledali neke reklame te smo zaključili da su ideje zasluge i nagrade, povratka u mladost te ideja prirodnog i zdravlja, neke od ideja koje se često koriste u reklamama. Naučili smo i da su humor, poznate osobe, mladost i seksipil među vrlo čestim hvatačima pažnje.

Nakon analize reklama svaka je grupa morala napraviti i slogan za svoj razred. Zadatak slogana bio je privući novog učenika u naš razred. Nismo stigli glasati za najbolji pa vi čitatelji možete odlučiti koji bi po vašem mišljenju bio najbolji.

“Živahni, ali pristojni”

“6. a razred za smijeh”

“Teško je, ali nisi sam”

“Bučni, ali društveni”

Ova radionica pripremljena je u sklopu našeg Erasmus+ projekta “Mali novinari danas, odgovorni građani sutra”. “Mali novinari danas – odgovorni digitalni građani sutra” /Karla Kos, 6. a; foto: S.L./

Učenici 6. a na radionici “Hvatači pažnje i ideje u reklamama”

Must Read

Filmovi naše filmske grupe pozvani na dva festivala

Šest učenika trebalo je putovati na Krk i Mali Lošinj Filmovi naše filmske grupe pozvani su na...

Clickbait naslovima cilj je zarada

Radionica o naslovima pripremljena je u sklopu našeg Erasmus+ projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra" Da...

I umjetnici trebaju jesti

Na radionici o autorskim pravima učili smo o piratstvu i plagiranju  Ukoliko za izradu ...

Što misle naši učitelji i učenici o mogućnosti uvođenja “male mature”

Anketa - Učitelji slično razmišljaju, učenici podijeljeni Nekoliko posljednjih dana u medijima se...

Zbog korona virusa novinarska grupa počela raditi online

Putem Skypea, aplikacije za video konferencije, u subotu (19. rujna) održali smo prvi sastanak novinarske grupe u ovoj školskoj godini.