HomePovećaloOprez – pojavila se nova verzija opasne igre Plavi kit, zove se...

Oprez – pojavila se nova verzija opasne igre Plavi kit, zove se Jonathan Galindo

Nakon opsanih igrica Plavi kit i Momo nedavno se pojavila slična, također vrlo opasna igrica. Zove se Jonathan Galindo. Kao i njeni prethodnici i ova igrica navodi djecu da izvršavaju različite izazove. Početni izazovi su jednostavni, npr.pojedi krafnu. No, kasnije izazovi postaju sve opasniji. Od igrača se traži čak i da se sami ozlijede, a posljednji izazov je samoubojstvo.  

Sve počinje tako da vam kontakt prvo napiše Hello! (Bok), ili Do you want play game?  (Želiš li igrati igru). Onda  traži lozinke ili neke osobne podatke. Poslije se kreće sa slanjem izazova i  prijetnjama da će osobne podatke pokazati svima.

Najviše aktivnih profila s oznakom Jonathan Galindo ima na Tik Tok-u, Instagram-u, Facebook-u i Messenger-u. Neki su ih otvorili iz zezancije, no ima i onih s doista lošim namjerama. Takvi žele manipulirati djecom i nauditi im.

Preporučamo da takve profile, kad ih primjetite, prijavite administratorima društvenih mreža ili policiji putem aplikacije RED BUTTON. /Lea Hrandek, 5. b; fotografije preuzete s interenta/

Izvor – Amino Aps; Izvor naslove fotografije – NewsABC.net

Must Read