Home Gost urednik Mlada nogometna nada Partizana i Srbije – Strahinja Pavlović

Mlada nogometna nada Partizana i Srbije – Strahinja Pavlović

Nogometni klub Partizan pruža priliku mladim nogometašima koji tek započinju karijeru. Mladi igrač, Strahinja Pavlović, potpisao je profesionalni ugovor s Partizanom, iako ima tek 17 godina.

Dan prije navršene 18. godine, 23. svibnja 2019. godine, Pavlović je s Partizanom osvojio svoj prvi trofej u profesionalnoj karijeri. Bilo je to na stadionu „Rajko Mitić“ nakon što je Partizan u  finalu Kupa Srbije pobijedio Crvenu zvezdu. Godinu dana kasnije, već je bio bio je poznati igrač. Osim što igra za Partizan, igra i za reprezentaciju Srbije. Mnogi veliki europski klubovi željeli su Pavlovića u svojim klubovima, a on je napokon potpisao za Monaco.

S ovim mladim nogometašem napravili smo intervju na Međunarodni dan sporta. Izuzetno za naš časopis Pavlović nam je govorio o svojim školskim danima, karijeri, odnosima s navijačima, treninzima za vrijeme koronavirusa i svojim planovima za budućnost.

Kakve uspomene imate iz svoje osnovne i srednje škole?

Za obje škole vežu me lijepe uspomene.  U osnovnoj školi stekao sam puno prijatelja s kojima i danas održavam vezu. Do sedmog razreda pohađao sam osnovnu školu u Šapcu, ali potom sam se preselio u Beograd gdje sam završio osmi razred i srednju školu.

Jeste li voljeli školu i koliko vremena ste imali za učenje?

Volio sam školu dok sam bio u Šapcu. Moj omiljeni predmet bio je Povijest. Sudjelovao sam na natjecanjima i bio sam odličan učenik. Tad sam imao vremena za sve. Redovito sam pohađao školu,  trenirao  i imao  malo slobodnog vremena za sebe. Kad sam se preselio u Beograd, imao sam vrlo malo vremena za školu, jer sam već znao da je nogomet ono što želim raditi i da bih želio postati profesionalni nogometaš. Naravno, nisam mogao napustiti školu. Pohađao sam nastavu  dok sam mogao. Kad sam ušao u prvi tim, bio sam učenik  drugog razreda. Završio sam tu godinu, ali više nisam mogao nastaviti dalje.

Koji je Vaša omiljena međunarodna utakmica i zašto?

Najdraži meč je onaj s Moldeom, kad smo ga pobijedili kao gosti. Naravno, utakmice protiv Manchestera su sjajno iskustvo. Žao mi je što ih nismo pobijedili u Beogradu.

Jeli vam žao što ste napustili Partizan?

Naravno da mi je žao što sam morao otići. U Partizan sam došao kao četrnaestogodišnjak. No, radujem se novim iskušenjima i šansama da se dokažem. Osjećaji su pomiješani.  

Kakav je tvoj odnos s navijačima?

Svi igrači imaju sjajne odnose s navijačima. Jako nam je drago što ih u velikom broju možemo vidjeti na stadionima. Kad vas ljudi dođu vidjeti, to je vrlo motivirajuće i utječe na vas da još više želite pobjedu.

Koliko „Grobari“ (navijači Partizana) pomažu Partizanu?

Uvijek nam pomažu i motiviraju nas.  Bez navijača nogomet ne bi bio isti. Imamo sjajne obožavatelje.

Kako ste „preživjeli“ izolaciju u kući?

Nije bio teško.  Provodio sam vrijeme sa svojom obitelji, gledajući filmove, čitajući knjige, igrajući Sony Play Station … Nije mi nedostajalo ništa osim nogometa. Da smo igrali utakmice ili imali treninge, ne bih  osjećao da sam u izoloaciji. No,  trenirao sam svaki dan. Vrijeme u  izolaciju iskoristio sam  da poboljšam neke stvari koje su mi nedostajale u nogometnom smislu.

Kako ste uspjeli ostati u formi?

Svaki je igrač dobio svoj vlastiti program. U  početku  dok nam nije bilo dopušteno,  nisam trčao vani, ali od prvog dana sam trčao unutra na stazi.  

Imate li neku poruku za djecu koja su zainteresirana za bavljenje sportom?

Naravno.  Vrlo je važno vjerovati u sebe i imati podršku svoje obitelji. Naporni rad  uvijek se isplati. Ja sam pravi primjer.

Fotografije:  Partizan

Specijalna zahvala Biljani Obradović, PR manager Partizana

Novinar: Sanja Ivanović

Originalni članak objavljen je u školskom digitalnom časopisu Đačka iskra  

Must Read

Filmovi naše filmske grupe pozvani na dva festivala

Šest učenika trebalo je putovati na Krk i Mali Lošinj Filmovi naše filmske grupe pozvani su na...

Clickbait naslovima cilj je zarada

Radionica o naslovima pripremljena je u sklopu našeg Erasmus+ projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra" Da...

I umjetnici trebaju jesti

Na radionici o autorskim pravima učili smo o piratstvu i plagiranju  Ukoliko za izradu ...

Što misle naši učitelji i učenici o mogućnosti uvođenja “male mature”

Anketa - Učitelji slično razmišljaju, učenici podijeljeni Nekoliko posljednjih dana u medijima se...

Zbog korona virusa novinarska grupa počela raditi online

Putem Skypea, aplikacije za video konferencije, u subotu (19. rujna) održali smo prvi sastanak novinarske grupe u ovoj školskoj godini.