Home O nama Prvašići učiteljice Mirjane Mekovec dio nastave imaju putem ZOOM-a

Prvašići učiteljice Mirjane Mekovec dio nastave imaju putem ZOOM-a

Da im nedostaje  njihova učiteljica i njihovi razredni kolege, danas  nam je to u video susretu putem Zoom aplikacije, potvrdilo šestero prvašića učiteljice Mirjane Mekovec iz PŠ Fodrovec. Upravo zato ona je od ovog  ponedjeljka  pokrenula video nastavu sa svojim učenicima.

– Do sad se komunikacija s učenicima odvijala preko roditelja kojima sam zadatake prosljeđivala putem Viber grupe. No, zbog bolje mogućnosti vršnjačkog vrednovanja, i njihove međusobne komunikacije, čini mi se da je ovakav način da se međusobno vidimo i čujemo znatno bolji. Roditeljima sam ovaj način rada predložila prošli tjedan na roditeljskom sastanku i oni su se složili i pomogli da to provedemo u djelo. Neke rezultate već primjećujem. Npr. danas smo zajedno provjeravali zadatke iz matematike i doista je tu bilo interakcije i vršnjačkog vrednovanja koje će ih, kako očekujem, pozitivno motivirati – kazala nam je učiteljica Mekovec. Ona se nada da će na ovaj način malo oteretiti i roditelje jer u direktnoj komunikaciji s djecom jednostavnije je učenicima objasniti neke zadatke.

Prvašići će u narednim danima ovakave susrete imati svaki radni dan po pola sata nakon što odslušaju nastavu na televiziji. Dio njihovog današnjeg susreta bio je improvizirani susret s aktivnostima koje se inače odvijaju u knjižnici. Za tu priliku prilagođena je aktivnost Kino slikovnica te su imali prilike pogađati rješenja zagonetki, a poslije video druženja s pripremljene prezentacije i pročitati slikovnicu sa zagonetkama. /Knjižničarka; foto: Mirjana Mekovec i S.L./

Učiteljica Mirjana Mekovec i njeni prvašići

Must Read

Filmovi naše filmske grupe pozvani na dva festivala

Šest učenika trebalo je putovati na Krk i Mali Lošinj Filmovi naše filmske grupe pozvani su na...

Clickbait naslovima cilj je zarada

Radionica o naslovima pripremljena je u sklopu našeg Erasmus+ projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra" Da...

I umjetnici trebaju jesti

Na radionici o autorskim pravima učili smo o piratstvu i plagiranju  Ukoliko za izradu ...

Što misle naši učitelji i učenici o mogućnosti uvođenja “male mature”

Anketa - Učitelji slično razmišljaju, učenici podijeljeni Nekoliko posljednjih dana u medijima se...

Zbog korona virusa novinarska grupa počela raditi online

Putem Skypea, aplikacije za video konferencije, u subotu (19. rujna) održali smo prvi sastanak novinarske grupe u ovoj školskoj godini.