Home Eko Lorena Benčak najuspješnija u kvizu o Danu planeta Zemlje

Lorena Benčak najuspješnija u kvizu o Danu planeta Zemlje

Cigarete, alkohol i droga – tako glasi jedan  od duhovitih odgovora na pitanje u uzrocima izumiranja vrsta

Različitim aktivnostima u našoj  školi obilježen je Dan planeta Zemlje. Učenici drugog razeda MŠ od poljskog cvijeća  izrađivali su natpis Zemlja ili Dan planeta Zemlje, zatim su svoje radove fotografirali i slali učiteljici Blaženki Svobodi. Učenici PŠ Bočkovec vlastitim primjerima pokazivali su što znači biti ekološki svjestan te su svojim učiteljicama Ljiljani Picig i Nataliji Kos slali fotografije pravilnog zbrinjavanja otpadaka, čišćenja okoliša…

Ipak najveći broj učenika, njih 121, bilo je uključeno u kviz koji je pripremila učiteljica prirode i biologije Tanja Maltar Okun. Cilj kviza bio je potaknuti učenike na istraživanje o problemima na našem planetu. Zadaci su uglavnom bili jednostavni. Npr. : “Koje su dvije najduže rijeke na svijetu” , “Kolika je površina najveće svjetske prašume (Amazonije) i kroz koliko se zemlja prostire?”). Za pronalaženje odgovora na takva  pitanja trebalo je tek nekoliko sekundi, ali bilo je i nekoliko složenijih pitanja za koje je trebalo izdvojiti malo više vremena. Jedno od takvih pitanja bilo je slijedeće: “Navedi barem tri najčešća uzorka izumiranja vrsta danas”.

Iz izvještaja koji je razrednicima uputila učiteljica Maltar Okun vidljivo je da je bilo vrlo duhovitih odgovora. Izdvajamo neke:

  • Koronavirus i pad asteroida
  • Pa same umiru
  • Cigarete, alkohol i droga

Duhovitih odgovora bilo je i na pitanje: “Što su zeleni mostovi i gdje ih ima u Hrvatskoj?” Jedan odgovor glasio je “u Francuskoj”.

Pristup kvizu bio je otvoren od 15. do 24. travnja. Prema rezultatima kviza vidljivo je da su se neki potrudili istražiti odgovore na postavljena pitanja, a neki su igrali bez većih priprema. Najbolji rezultat postigla je sedmašica Lorena Benčak, koja je osvojila 29 od ukupno 30 bodova. Peticu i samo bod manje također su zaslužili i slijedeći učenici; Matea Marenčić, Mihael Horvat i Ivan Marenčić. Za ocjenu 4, jer su osvojili 24 – 27 bodova, zadatak je riješilo 15 učenika. No, bilo je i dosta onih koji su imali 16 – 19 bodova što bi bilo za ocjenu 2, a i onih koji su imali ispod 16 bodova.

Ipak svi su sudionici ponešto naučili o našem planetu i okušali se u rješavanju zadataka putem alata Google Forms. /Lea Hrandek, 5. b; fotografije učenika 2 razreda i PŠ Bočkovec/

Must Read