HomeKulturaAna-Mariju Ferenčak, Veroniku Puškar i još mnoge bivše učenike pogledajte u videima...

Ana-Mariju Ferenčak, Veroniku Puškar i još mnoge bivše učenike pogledajte u videima posvećenim tulumarenju s knjigama

Danas ćemo Svjetski dan knjige obilježiti na drugačiji način, bez susreta u knjižnici. O tome kako je bilo čitajte sutra,  a u ovom postu podsjećamo kako smo Svjetski dan knjige obilježavali nekoliko prethodnih godina. Prilažemo i dva videa s Tuluma pod svijećama koje smo priredili  2013. i 2014. u povodu Mjeseca knjige.

Kako je bilo na Tulumu pod svijećama 2013. može se vidjeti  u kratkom videu jednom od prvih uradaka naše filmske skupine. Video je napravljen u formi vijesti. Vijesti vode naše bivše učenice, sada studentice, Ana-Marija Ferenčak i Veronika Puškar. U  videu se pojavljuju i mnogi naši bivši učenici: Ana-Marija Nemčić, Martin Hrg, Mihaela Ivanek, Antonela Štimac, Mihaela Šantić….

Ana-Marija Ferenčak i Veronika Puškar

U Vijestima iz kulture uz Tulum pod svijećama na kojem se pojavio i duh, može se vidjeti i prilog o Ruksaku punom kulture. Ove vijesti vodile su  naše bivše učenice Mihaela Miklečić i Karolina Šok. I u njima možete također vidjeti puno naših bivših učenika: Klaudija Mažara, Jasminu Funtak, Helenu Kralj….

Mihaela Nemčić i Karolina Šok

Noć knjige u našoj smo školi počeli  obilježavati od 2016. i te  godine posvetili smo je čitanju e-knjiga, a čitali smo ih na e-čitaču Kindle.


Noć knjige 2017. posvetili smo Europskoj uniji. Učenici su čitali zanimljivosti o njenom nastajanju i djelovanju te su potom Kahoot kviza provjerili što su naučili.

U Noći  knjige 2018. čitali smo e-knjige naših učenike o nesebičnih ljudima iz naše zajednice

Prologodišnju Noć knjige posvetili smo dinosaurima. Čitali smo ulomke iz knjiga o dinosaurima, a učenici su u digitalnom alatu Storyjumper pripremili i vlastite digitalne slikovnice. /S. L./

Must Read